“Sebab tu orang tak bagi cium” – Lelaki Ini Kongsi Pandangan Kenapa Tidak Digalakkan Cium Bibir Anak

Kebelakangan ini banyak kita dengar tentang kejadian sumb4ng m4hram, bapa rog0l anak, pelajar c4bul guru, budak kecik c4bul di tempat pengasuh dan banyak lagi kisah-kisah yang menyer4mkan yang berlaku disekeliling kita.

Mungkin itu sebabnya kita perlu melar4ng diri sendiri mahupun orang terdekat dari mencium bibir bayi atau anak-anak kita. Bukan apa, perbuatan tu mungkin secara tak langsung menggalakkan dan membuatkan anak kita keliru dan merasakan perkara tersebut tak menjadi kesalahan. Ikuti tweet dan penjelasan ringkas oleh @CikguFadhli di bawah ni.

Sebab tu orang tak bagi cium mulut

Betul apa yang dikatakan oleh saudara tu tadi. Janganlah kita buat benda sesuka hati pastu nanti menyesal kemudian hari sebab anak kita ingatkan benda yang kita buat tu normal.

Haaa.. kita yang duduk dekat sebelah timur ni yang buat macam tu pun orang barat tengok pelik. Mana taknya, sebab dorang dekat sana pun tak buat benda macam tu.

Betul gak tu. Sebab tu kita banyak dengar k3s-k3s sumb4ng mahr4m sekarang ni. Ish takut admin kalau benda macam ni orang ingat normal dan tak sedar-sedar lagi.

Bukan bibir ja takleh cium, benda lain pun tak boleh sentuh. Benda-benda macam ni patut diajar oleh orang dalam rumah seperti mak bapak ataupun keluarga terdekat. Baru anak-anak kita tahu mana yang betul dah salah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Lobak Merah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*