“Empat Hari Lagi Birthday Kakak, Bayangkan Kesedihan Mama” – Ibu K0ngsi Kenangan Melahiirkan Sandra Dianne

Ibu kepada bintang Big Stage 2020 Sandra Dianne, Nor Syakinah mengimbau kenangan melahirkan anak perempuannya memandangkan ulang tahun kelahiran Sandra akan tiba empat hari lagi.

Menerusi laman sosial Facebook, Nor Syakinah berkongsi momen sewaktu melahirkan Sandra pada tanggal 16 September 1994.

 

 

“Dia seorang anak yang baik, sejak kecil tak pernah menyus4hkan. Dari awal mengandung langsung takda tanda morning sickness, mengiidam nak makan nasi, apa je nasi asalkan nasi tu di masak sedap-sedap.

“Sakit melahirkan pun tak menyeksa mama lama-lama. Sakit c0ntraction jam 1 pagi, jam 9 pagi register kat wad bersaliin, jam 11. 30 pagi dapat katil, baru nak naik tak sempat duduk air ketuba4n peca4h, jerit kat misi, misi kelam kabut ambil wheel chair, berlari masuk labour room.

“Dua kali push je kakak dah selamat lahir ke dunia dengan nama ALESSANDRA DIANNE AMPURIA,” luah ibunya lagi.

Lebih memilukan apabila ibunya amat merindui suara Sandra yang menjadi penyeri dan penghiibur ketika berada di dalam rumah.

“Jiwa mama masih diselubungi rasa dvka yang mendalam, rindu pada suara kakak memanggil “Ma, mana Adam?”, “Esyaaaa, sayang kakak”, “Ayah mana?”, “Kamu sudah makankah?” dan yang paling dirindui selepas ini adalah suara kakak menyanyi-nyanyi di setiap penjuru rumah. Mama rindu.

“Hari ini 11 September 2020 dinihari jam 1.00am kakak pergi tinggalkan mama. 5 hari menjelang hari lahir kakak, bayangkan kesedihan mama melalui semua ini tanpa kakak di sisi.

“Berat sungguh dugaan yang mama kena hadap hari ni kakak. Mama tak sangka mama akan bawa kakak balik dalam keadaan kaku,” ujarnya lagi.

 

 

Pada Jumaat, Sandra Dianne telah menghembuskan nafasnya yang terakhir pada jam 1 pagi setelah lima hari bertarung nyawa akibat kemalangan.

Jenazah selamat disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Kauluan, Tuaran, Sabah pada jam 5.45 petang.

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook satkobaviral.com

Sumber: GEMPAK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*