“Abang, Anak Kita Dalam Kandungan Dah Tak Ada” – Isteri Hafiz Mahamad Kegvguran

Setelah tular di media sosial mengenai pengkongsian meny4yat hati mengenai keadaan sahabatnya yang sedang terlantar s4kit akib4t str0k.

Hafiz Mahamad hari ni mendapat perkhabaran yang mendvkakan buat dirinya dan keluarga kerana isteri tercintanya disahkan kegvguran.

Hafiz Mahamad berkongsi berita sedih itu di istagram beliau, hafiz redha dengan berita itu dan sentiasa positif kerana mungkin bukan rezeki mereka lagi untuk menimbang cahaya mata kedua.

“Happy dapat rezeki anak, tapi..

“Abang, anak kita dalam kandungan dah tak ada”

 

View this post on Instagram

Happy dapat rezeki anak, tapi.. “Abang, anak kita dalam kandungan dah tak ada” Aina surprise saya last week, katanya dah 2 bulan pregnant. Happy sangat rasa, tambah pula Dr kata scan ada 2 kantung Andai kata betul kembar, lelaki saya namakan Haikal Aris & perempuan tak fikir lagi. Sujud syukur & excited sangat sebab puteri sulung saya bakal dapat adik. Tapi.. Semalam, waktu saya tengah bantu sahabat. Selepas angkat sahabat yg sakit semalam masuk dalam kereta & terus terima call dari Aina sebab dia pergi checkup “ABANG, ANAK KITA DALAM KANDUNGAN DAH TAK ADA” Saya tak tau nak react apa, saya tengah bantu sahabat saya dalam masa yg sama terima call macamtu, korang boleh rasa tak perasaan saya ? Saya belajar something, nak tau apa ? Disaat saya terima call tu, aina kata anak saya dah takde & mata Saya tgk sahabat saya tengah tak berdaya depan mata Rasa syukur saya terus tinggi, saya taknak kecewa & tolak takdir Allah! Ada tu Allah nak tunjuk & saya belajar untuk redha Tipu tak sedih, lagi lagi Aina. Tapi kami yakin, ada benda Allah nak bg lagi, kami yakin sangat. Sebab berita tu saya terima dalam waktu saya tengah bantu orang Andai kamu lelaki. Daddy namakan kamu Haikal Aris Haikal Aris, kamu pergi dulu dari daddy & mummy. Kamu tunggu kami di syurga, pimpin kami nanti sayang. Ada sebab Allah ambil kamu di usia kamu 2 bulan dalam kandungan Sebak daddy menulis ni. Sayang, pimpin daddy mummy & kakak kamu nanti di syurga. Selagi masih hidup, daddy bekalkan rezeki keluarga kita dgn rezeki halal sayang Ini semua 1 cerita untuk Allah mengajar saya sekeluarga menjadi kuat lagi & sentiasa ikhlas dalam usaha. “Kejayaan Demi Kebahagiaan” selalu di hati kami Allah.. Siapa pun yg mengharapkan zuriat, kau kurniakanlah mereka semua & kurniakan kesihatan buat mereka yg sedang mengandung itu Mummy, thank you jagakan anak kita dalam kandungan 2 bulan & terima kasih surprise daddy last week. Abang happy sayang sebab anak itu anak yg tunggu kita di syurga. Terima kasih @syafiqahaina

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad) on

 

 

Aina surprise saya last week, katanya dah 2 bulan pregnant. Happy sangat rasa, tambah pula Dr kata scan ada 2 kantung

Andai kata betul kembar, lelaki saya namakan Haikal Aris & perempuan tak fikir lagi. Sujud syukur & excited sangat sebab puteri sulung saya bakal dapat adik. Tapi..

Semalam, waktu saya tengah bantu sahabat. Selepas angkat sahabat yg sakit semalam masuk dalam kereta & terus terima call dari Aina sebab dia pergi checkup

“ABANG, ANAK KITA DALAM KANDUNGAN DAH TAK ADA”

Saya tak tau nak react apa, saya tengah bantu sahabat saya dalam masa yg sama terima call macamtu, korang boleh rasa tak perasaan saya ?

Saya belajar something, nak tau apa ?

Disaat saya terima call tu, aina kata anak saya dah takde & mata Saya tgk sahabat saya tengah tak berdaya depan mata

Rasa syukur saya terus tinggi, saya taknak kecewa & tolak takdir Allah! Ada tu Allah nak tunjuk & saya belajar untuk redha

T1pu tak sedih, lagi lagi Aina. Tapi kami yakin, ada benda Allah nak bg lagi, kami yakin sangat. Sebab berita tu saya terima dalam waktu saya tengah bantu orang

Andai kamu lelaki. Daddy namakan kamu Haikal Aris

Haikal Aris, kamu pergi dulu dari daddy & mummy. Kamu tunggu kami di syurga, pimpin kami nanti sayang. Ada sebab Allah ambil kamu di usia kamu 2 bulan dalam kandungan

Sebak daddy menulis ni. Sayang, pimpin daddy mummy & kakak kamu nanti di syurga. Selagi masih hidup, daddy bekalkan rezeki keluarga kita dgn rezeki halal sayang

Ini semua 1 cerita untuk Allah mengajar saya sekeluarga menjadi kuat lagi & sentiasa ikhlas dalam usaha. “Kejayaan Demi Kebahagiaan” selalu di hati kami

Allah..

Siapa pun yg mengharapkan zuriat, kau kurniakanlah mereka semua & kurniakan kesihatan buat mereka yg sedang mengandung itu

Mummy, thank you jagakan anak kita dalam kandungan 2 bulan & terima kasih surprise daddy last week. Abang happy sayang sebab anak itu anak yg tunggu kita di syurga. Terima kasih @syafiqahaina 

KOMEN NETIZEN:

“Jangan berhenti jadi inspirasi….”

“Anak syurga tunggu korang kat sana…”

“Allah nak bagi rezeki lain nanti…”

“Haikal Aris jemput mummy daddy di pintu syurga…”

 

 

Kami mendoakan semoga saudara Hafiz Mahamad dan isteri sentiasa kuat untuk menerima pengkhabaran sedih ini dan diharapkan semoga semuanya dipermudahkan untuk Hafiz dan keluarga. In shaa Allah.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook satkobaviral.com

Sumber : Ig Hafiz Mahamad

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*