M4ut diremp0h kereta ketika berjalan kaki ke masjid, pemergian guru mengaji cet0s HlBA

Setelah sekian lama tidak dapat menunaikan solat berjemaah di masjid dan surau, berikutan daripada mematuhi arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), justeru kini ramai dalam kalangan jemaah sudah mula pergi ke masjid..

Namun, buat seorang guru mengaji Quran Masjid Nilam Puri, dikenali sebagai Ustazah Latifah, hajatnya untuk solat Subuh berjemaah di masjid hari ini tidak kesampaian selepas dia m4ut dalam satu kem4langan.

Diremp0h ketika nak pergi masjid

Difahamkan, sebelum PKP, sudah menjadi rutin harian Ustazah Latifah untuk berjalan kaki ke masjid setiap kali mahu mengerjakan solat lima waktu.

Malah, ketika hidupnya dia menghabiskan waktu tanpa rasa jemu mengajar anak mukim wanita mengaji Al-Quran. Jika bulan Ramadhan pula, kelibat 4rwah seringkali dilihat di masjid sepenuh masa bertadarus

Kami jadi s@ksi segala kebaikan dan amal soleh arw@h

Itulah yang diceritakan oleh penduduk kampung disana, menerusi perkongsian Facebook Penang Kini, mereka menjadi saksi melihat segala amal kebaikkan yang dilakukan arw@h sepanjang hayatnya masih ada

Difahamkan, arw4h men!nggal dunia selepas diremp0h sebuah kereta ketika sedang berjalan kaki mahu menuju ke masjid untuk solat Subuh berjemaah. Semoga r0hnya ditempatkan dalam kalangan hamba Allah yang beriman.

Sumber : Penang Kini

VIA OMM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*