Aliff Aziz Mengaku Bersalah Atas Tudvhan Mencvri, Tak Sangka Ini Komen Aaron Aziz

KEC3WA dengan sikap netizen yang sering menyebarkan a1b seseorang di laman sosial, pelakon Datuk Aaron Aziz meminta orang ramai agar tidak mempersend4kan masa silam seseorang.

Aaron, 44, membuat teguran itu selepas melihat pelbagai posting di laman Facebook yang melemparkan kata-kata burvk terhadap seorang selebriti yang berhadapan proses mahk4mah.

“Saya nak nasihat sikit… saya nampak di Facebook banyak orang kongsi tentang hukvman seorang artis yang masuk m4hkamah dan mungkin akan dijatvhkan hukvman bulan September ni. Semua orang ketawakan.

“Kalau benda tu dalam Facebook, biarkan saja. Kalau orang lain dapat tahu, biar mereka tahu sendiri.

Aliff bergadvh mulut dengan beberapa individu di sebuah restoran di Singapura.

“Jangan nak mempersend4kan orang yang dah bertaub4t… yang dah kena hukvman dunia. Ia tak kelakar. Semua orang buat salah… itu saja saya nak cakap,” ujarnya.

Tegvran tanpa merujuk secara khusus kepada mana-mana individu itu dipercayai berkaitan kepada proses m4hkamah yang dilalui penyanyi dan pelakon kontr0versi, Aliff Aziz.

Ia susulan pada Jumaat lalu Aliff mengaku bers4lah di m4hkamah Negara Singapura atas dua tudvhan mencvri dan berkelakvan tidak senon0h di tempat awam.

Manakala, satu lagi pertuduhan diambil dalam pertimbangan.

Aaron menasihati netizen agar tidak menyebarkan kisah silam seseorang yang sudah bertaub4t.

Menurut kertas pertudvhan yang dibacakan, tudvhan pertama adalah bagi mencvri wang sebanyak S$300 (RM915) dan 1 juta rupiah (RM285) milik seorang pelakon dan ahli politik Indonesia.

Pertudvhan kedua adalah bagi kelakuan tidak senon0h dengan menjer1t dan menunjukkan isyarat menggunakan tangan semasa berada di tempat awam.

Hakim Victor Yeo menetapkan, bagi pertuduhan kedua ini, Aliff boleh diken4kan d3nda tidak melebihi S$2,000 (RM6,101) atau penj4ra tidak melebihi enam bulan atau kedua-duanya sekali.

Pertudvhan ketiga yang diambil dalam pertimbangan adalah mencvri sekotak rokok Marlboro dan pemetik api.

Aliff akan kembali dihadapkan ke m4hkamah pada 14 September depan bagi keputusan k3s.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Sumber: MSTAR

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*