KKM terus hantar ‘frontliner’ ke Sabah, DG Hisham titip doa agar mereka terus kuat..

Kebelakangan ini, negara kita semakin meningkat untuk kes positif Covid19 setiap hari. Semua negeri membuatkan banyak pihak berasa gusar terutamanya negeri Sabah.

Semakin hari, negeri Sabah telah meningkat kes  positif dan sudah tentu tenaga barisan hadapan dah mula letih dan penat dan amatlah dialukan untuk negeri lain untuk terus membantu mereka membendung penularan Covid19 ini.

Terbaru, Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Tan Sri Dato’ Sri Dr Noor Hisham Abdullah seorang yang priihatin akan nasiib ptugas barisan hadapan telah titipkan doa untuk mereka di Hospiital Semporna serta seluruh negeri Sabah untuk diberi kekuatan serta prlindungan semasa melakukan tugas mereka.

Selain daripada itu, beliau turut mem4klumkan bahawa petugas kesihatan dari Semenanjung juga dihantar ke sana bagi memberikan s0kongan dan inspiirasi kepada frontliner tempatan untuk melawan penul4ran pandemik tersebut.

Petugas hadapan terus dihantar ke Sabah

Hal ini dapat dilihat apabila sudah ramai bariisan hadapan telah dihantar ke Sabah sejakk beberapa miinggu lepas lagi.

Paling trbaru, 11 orang jururawat telah dihantar ke hospital di negeri Sabah untuk membantu mereka di sana di samping dapat tambah tenaga kerja untuk membantu mrwata pesakiit yag diisakan positif Covid19. Mereka telah prgi ke sana malam tadi.

aligncenter” src=”https://www.tehtarikkaw.com/wp-Semoga dipermudahkan dan dilindungi

Ramai nettizen turut mennggalkan komen untuk turut mendoakan kesejahteraan dan keselaamtan barisan hadapan yang terlibat dalam misi membendung Covid19 ini.

Ada juga yang mengucapakan teriima kasiih kepada wira negara kerana mereka sangggup berpeenat lelah demii negara ini mengelakkan penularan yang akan lebih seriius.

Kesian lihat frontliner kepenatan

Jaga diri frontliner kami

Hanya Allah mampu balas jasa kalian

Selamat berjuang wira-wira negara. Semoga dilindungi Allah S.W.T…

 

Sumber: Dr Noor Hisham Abdullah

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook satkobaviral.com

Sumber: OMM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*