Kes Pertvduhan Antara Abang & Bapa Tiri, Anak Perempuan Pengasas Dnars ‘Spill The Tea’

Anak perempuan kepada pengasas kosmetik Dnars Allahy4rham Faziani Rohban Ahmad, Irdiena Hakim menyatakan dia akan berada di sisi abangnya, Iqbar Hakim Jasman sehingga selesai kes pertvduhan yang membabitkan bapa tirinya.

Menurut Irdiena, 17, pergaduhan yang terjadi di antara abang dan bapa tirinya itu disebabkan Iqbar ingin mempertahankan adiknya.

“Kakak tahu kakak lah punca abang berada dalam situasi hari ni, kerana pertahankan kakak abang terpaksa hadapi semua dug4an ini.

“Kakak akan sentiasa di sisi abang bagi menegakkan keadilan dan kebenaran. Abang lah segalanya bagi kakak serta seluruh ahli keluarga selepas kita kehilangan arw4h bonda.

“Abang lah penguat semangat kakak saat kakak diuji beberapa bulan yang lalu, saat kakak sakit hingga tidak terbangun.

“Telah banyak dug4an yang kita lalui selama ini, percer4ian mami papa kita saat kita masih lagi kecil, kesusahan arw4h mami dan ujian terbesar kita saat kita kehilangan mami ketika kita masih lagi men4gih kasih seorang ibu dan hari ni Allah uji kita lagi dengan ujian ini. Kakak yakin dan percaya segalanya pasti ada hikmah,” tulisnya di Instagram (IG).

Dalam pada itu, Irdiena berjanji akan menuruti pesanan arw4h ibunya yang menyuruh mereka bersama walau apa sahaja rintangan.

“Kakak akan sentiasa menemani abang walau apa pun dugaan yang akan datang kerana mami kita selalu berpesan jangan pernah meninggalkan antara satu sama lain.

“Kita pastinya bukan sempurna kerana kita masih lagi muda dalam perjalanan ini tapi kita mesti mencuba untuk menjadi yang lebih baik. Kebenaran mesti muncul bila tiba waktunya!” tulisnya lagi.

View this post on Instagram

Kakak tahu kakak lah punca abang berada dalam situasi hari ni,kerana pertahankan kakak abang terpaksa hadapi semua dugaan ini .. Kakak akan sentiasa di sisi abang bagi menegakkan KEADILAN DAN KEBENARAN ..abang lah segalanya bagi kakak serta seluruh ahli keluarga selepas kita kehilangan arwah bonda..abang lah penguat semangat kakak saat kakak diuji beberapa bulan yang lalu,saat kakak sakit hingga tidak terbangun ..telah banyak dugaan yang kita lalui selama ini,perceraian mami papa kita saat kita masih lagi kecil,kesusahan arwah mami dan ujian terbesar kita saat kita kehilangan mami ketika kita masih lagi menagih kasih seorang ibu dan hari ni Allah uji kita lagi dengan ujian ini..kakak yakin dan percaya segalanya pasti ada hikmah .. Kakak akan sentiasa menemani abang walau apa pun dugaan yang akan datang kerana mami kita selalu berpesan jangan pernah meninggalkan antara satu sama lain,kita pastinya bukan sempurna kerana kita masih lagi muda dalam perjalanan ini tapi kita mesti mencuba untuk menjadi yang lebih baik.. kebenaran mesti muncul bila tiba waktunya ! TERIMA KASIH ABANG UNTUK SEGALANYA ,I LOVE YOU FOR THE REST OF MY LIFE❤️

A post shared by YES THEY CALL ME “GEGIRL” (@dnarfaziani) on

 

Iqbar, 20, did4kwa di Mahk4mah Majistret Kuala Lumpur, atas pertvduhan mengvgut bapa tirinya melalui WhatsApp.

Tertvduh did4kwa menakutkan secara jen4yah terhadap bapa tirinya, Ahmad Shah Rizal Ibrahim, 43, dengan ugutan hendak menyebabkan kem4tian iaitu dengan menghantar pesanan ringkas melalui aplikasi WhatsApp dibaca: “Papa igt deh kalau adik ore m4ti, ore g p4ncung belako”.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Sumber : Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*