15 tahun Terl4ntar K0ma, Putera Arab Saudi Beri ‘Kejvtan’ Gerakkan Jari

 

Penantian keluarga terhadap anak yang terl4ntar k0ma selama 15 tahun membawa sinar harapan apabila putera mereka mula menunjukkan tlndak balas dengan menggerakkan dua jarinya baru-baru ini.

Menurut laporan portal Eg24 News, seorang individu dilihat meny4pa Putera Al-Waleed Khalid Al-Saud yang terl4ntar di atas k4til dengan meminta beliau menggerakkan jari­nya.

Hello,” sapa individu terbabit sambil merakam Al-Waleed menggerakkan dua jarinya.
“Bagi saya lihat, angkat jari anda lebih tinggi,” kata individu tersebut lagi ketika jari Alwaleed yang digelar ‘Putera Tidur’ digerak semakin tinggi.
Resp0n itu merupakan perkembangan baik sekali gus memberikan harapan kepada bapanya, Putera Khalid yang juga seorang taikun perniagaan.

Penantian 15 tahun

 

Memetik laporan Harian Metro pula, putera berusia 33 tahun itu bergantvng kepada mesln sokongan hyat selepas terbabit dalam kemlngan jalan raya di kota London pada tahun 2005.

Beliau yang ketika itu masih remaja dis4hkan oleh d0ktor menglmi pendr4han serius dalam ot4k sehingga menyebabkan k0ma.

Bagaimanapun, Putera Khalid dan isteri Puteri Mona Riad El Solh tidak mahu menghentlkan mesln sokongan hyat pada anak tersayang kerana yakln beliau akan sedar satu hari nanti.

Pada Januari lalu, kerajaan Arab Saudi mengeluarkan f4twa mengisytiharkan Al-Waleed dianggap sudah menlnggal dunia apabila parv-parvnya mengal4mi pendr4han tidak terk4wal.

Kali terakhlr Al-Waleed menggerakkan angg0ta badannya adalah pada 2015.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Kini

 

Sumber: Harian Metro , Eg24 News

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*