‘Kawan saya tak sal4h, dia divgut & dicvlik svspek meny4mar sebagai p0lis’ – Rakan tampil nafi svspek wanita terbabit dalam k3s cvri kereta p0lis

 

Susulan viral gambar dua suspek cvri kereta peronda (MPV) Honda Civic 1.8S milik p0lis Diraja Malaysia (PDRM), tampil seorang individu bernama Syafiqah mempertahankan suspek wanita yang dikatakanya tidak bersalah.

Menurut Syafiqah, rakannya yang bernama Iyka telah dicvlik oleh svspek utama mel4rikan kereta PDRM tersebut semalam di Tasek Gelugor. Malah, dia mendakwa mereka ada bukti kukuh yang menunjukkan Iyka tidak bersalah.

“Perempuan yang ada dengan dia (svspek) tu, namanya Iyka. Dia dicvlik di Tasek Gelugor semalam semasa tengah video call ramai-ramai. Video kamera litar tertutup (CCTV) pun ada dan bukti kukuh yang kawan saya itu dicvlik.

“Svspek menyamar sebagai p0lis pada masa itu. Kawan saya itu kerja di pusat hiburan. Tak sangka dia kena subahat sekali. Minta tolong sesiapa yang boleh bantu kami. Kami berenam bekerja sekali di Tasek Gelugor, masing-masing berjauhan dari keluarga. Kami memang cari dia sejak semalam,” katanya.

Syafiqah juga menggesa orang ramai tidak menyebarkan gambar rakannya itu dan membuat spekulasi yang tidak benar kerana rakannya itu adalah m4ngs4 kepada svspek.

“Tolonglah weh. Benda yang tak pasti, jangan share lah. Macam mana kalau mak ayah dia dapat tahu benda tak pasti?

“Kami memang ada bukti kukuh yang kawan saya itu tidak bersalah dan diani4ya. Dia divgut oleh suspek menyamar sebagai p0lis itu yang telah mengambil telefon bimbit dia.

“Svspek datang dengan kereta p0lis, ugvt-vgut, siapa je tak takut? Allahuakbar.

“Kami semua orang luar, datang bekerja di Tasek Gelugor. Sekarang rakan saya di Shah Alam. Minta tolong (netizen) jangan share benda yang tak betul,” katanya.

Sumber : www.thereporter.my

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*