Ibu Tak Mampu Sediakan Internet, Budak 9 Tahun Ini Gigih Ke Sekolah Yang Ditutup Supaya Dapat Belajar ‘Online’

 

Seorang kanak-kanak berusia 9 tahun terpaksa pergi ke sekolah ketika sekolah ditutup bagi mendapatkan sambungan internet supaya dia dapat belajar
Sekolahnya di Roswell ditutup dan beralih ke pembelajaran dalam talian, tetapi ibunya, Angel Endecott, tidak dapat membayar bil internet setelah dia kehilangan kedua-dua pekerjaannya.

“Ya, saya perlu kembali ke sekolah, dan dengan itu saya boleh menjadi seperti kanak-kanak biasa lagi,”kata Angel Endecott kepada CNN.

Disebabkan itu,saya mencadangkan Jonathan untuk pergi ke bangunan sekolah dan mendapatkan sambungan internet di sana.

Jonathan kadang-kadang duduk, kadang-kadang dia berbaring di bangunan luar pintu masuk sekolahnya. 

“Dia yang berada di luar bangunan sekolah memberitahu,” Hei, saya di sekolah, walaupun tidak ada kawan-kawan dan guru bersama. “katanya kepada CNN.

Sabrina Talbott Harbour, pengetua dan setiausaha sekolah kadang-kadang bertanya dan m@rah kepada Jonathan kerana risau akan kesihatannya pada musim penyakit ini. Namun melihat kesungguhan kanak-kanak itu, dia berasa tersentuh dan berkongsi gambar kanak-kanak itu di internet.

“Kanak-kanak ini tidak mempunyai sambungan internet di rumahnya,” tulis Harbour.

“Dia bangun dan berjalan ke sekolah setiap hari untuk menyambung sambungan Wi-fi sekolah dari luar sekolah. Dia duduk di sana setiap hari.

Dia melanjutkan lagi, “Ini tidak bagus, kanak-kanak akan menjadi lebih baik sekiranya berada di sekolah. Kanak-kanak dalam diam menderita secara sosial, akademik, mental dan fizikal.”

Kiriman yang dibuat oleh Sabrina Talbout Harbour itu telah membuka mata komuiti setempat untuk membantu.

Kesan daripada itu, seseorang telah membayarkan bil internet keluarga itu selama setahun dan Angel Endecott telah membuat sumbangan dana ‘GoFundMe’ untuk membantunya membayar sejumlah perbelanjaan lain, termasuk pembaikan paip dan lantai baru.

Dan sekarang, tanpa perlu risau tentang akses internet, Jonathan dapat mempelajari subjek kegemarannya iaitu sains dengan gembira dan berbual dengan rakan-rakannya dalam talian.

Sumber : Nypost/via satkobaviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*