Akihirnya Polis Sahkan Identiti M4ngsa Yang Terk0rban

 

Dua daripada empat individu dalam sebuah helikopter yang terhem-pas berhampiran Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) Taman Melawati di sini pagi tadi, disahkan ma-ut.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, Norazam Khamis, mengesahkan mereka yang ma-ut dalam nahas udara kira-kira jam 11 pagi itu adalah dua lelaki.

Dalam satu kenyataan hari ini, beliau berkata, pihaknya menerima panggilan kece-masan kejadian itu pada jam 11.46 pagi.

“Kema-langan membabitkan dua helikopter bertembung dan terhem-pas. Dua mang-sa lelaki disahkan mening-gal dunia oleh petugas St John Ambulans Malaysia.

“Dua lagi mang-sa terselamat, terdiri daripada seorang lelaki dan seorang wanita,” katanya.

Beliau memaklumkan, pasukan bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Pandan dan Ampang dikejarkan ke lokasi untuk kerja menyelamat.

Terdahulu, media melaporkan sebuah helikopter terhem-pas di kawasan padang berhampiran sebuah sekolah di Taman Melawati.

Pesawat berkenaan dilaporkan membawa empat individu, termasuk seorang wanita, did4kwa bertembung dengan sebuah helikopter lain lalu terhemp4s.

Menurut perkongsian pengguna Twitter, sebuah helikopter berwarna biru terhempasss.

Helikopter kedua berwarna merah mendarat dengan selamat berhampiran padang Sekolah Jenis Kebangsaan (Tamil) Taman Melawati)

Polis sahkan identiti dua mangsa m4ut

 

Polis mengesahkan identiti dua mang-sa yang ma4ut dalam nahas helikopter di Ampang pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, ACP Mohamad Farouk Eshak berkata, dua mang-sa yang maaaut adalah Mohd Irfan Mohamed Rawi dan Mohd Sabri Baharom.

Manakala, dua mang-sa yang terselamat adalah Datuk Ahmad Jauhari Yahya yang juga bekas Ketua Pegawai Eksekutif Malaysia Airlines Berhad (MAS) dan Tan Chai Elan.

GAMBAR HELIKOPTER TERSEBUT

 

Beliau pada masa sama turut menyerahkan siasatan terperinci kepada Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Malaysia (CAAM).

Beliau berkata demikian dalam sidang media di lokasi kejadian sebentar tadi.

Sumber : Astro Awani / Sukan Star

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*