Pelawak Sule Meniikah Kali Kedua, Beri Isteri Mualaf Mas Kahwin RM58 Ribu & 75 Gram Emas

 

Pelawak terkenal Indonesia, Sule akhirnya rasmi melepas st4tus dudanya apabila sah meniikah dengan disko jockey (DJ) Nathalie Holscher petang tadi.

“Saya terima niikahnya dan kawinnya Nathalia binti Mr Lianto Mana, dengan mas kawiin yang tersebut, dibayar tunai,” jawab Sule penuh bahagia seperti yang dilihat Gempak dari siaran langsung pernikahan Sule dan Nathalie di YouTube RANS Entertainment.

Hanya dengan sekali lafaz, Sule menjadikan Nathalie yang juga merupakan seorang mu4laf sebagai isterinya yang sah.

Nathalie kemudian menerima mas kahwin sebanyak RM58 ribu (Rp200 juta), sepersalinan alat solat dan 75 gram emas dari ayah penyanyi Rizky Febian ini.

Majlis perniikahan Sule diadakan di sebuah restoran di Jawa barat iaitu Tsamara Resto, Bekasi.

Ia hanya dihadiri oleh ahli keluarga terdekat dan sahabatnya dari industri hiburan Indonesia seperti Raffi Ahmad dan isteri, Nagita Slavina, pengacara bersama program Ini Talk Show yang ditayangkan di Astro, Andre Taulany, dan Nunung.

Malah majlis perniikahan juga dijalankan dengan cukup ringkas dan penuh pr0tokol serta lokasi pernikahan dijaga ketat oleh para petugas termasuk pihak polis.

Mereka pun menggunakan tema Sunah Till Jannah (gabungan nama Sule dan Nathalie) sebagai merayakan pernikahan ini.

Hubungan Sule yang menyambut ulang tahun ke 44nya dengan perniikahan bersama Nathalie pertama kali terjalin sejak dipertemukan dalam sebuah acara televisyen pertengahan tahun ini.

Kemudian keduanya mula akr4b dan hubungan asmara yang terjalin dihidu pihak media selepas dirinya menjadi saksi saat wanita itu mengucapkan dua kalimah syahadah.

Keduanya kemudian mula terbuka dan mengaku bercinta selepas Nathalie memakai tudung dan membuang tatu di tubuhnya.

Sebelum ini, Sule yang kem4tian isteri pertamanya, Lina Jubaedah, sempat dikaitkan mempunyai hvbungan dengan beberapa wanita termasuk sempat digosipkan bersama penyanyi Malaysia yang terkenal di sana, Baby Shima.

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Sumber: GEMPAK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*