“Kita Perlu Lindungi Dr Noor Hisham Dan Ebit Lew Walau Apa Pun Keadaan…”Netizen

 

Sejak beberapa minggu ini, nama dua figura hebat iaitu Tan Sri Dato’ Sri Dr Noor Hisham Abdullah dan Ustaz Ebit Lew telah menjadi perbualan hangat di media sosial.

Isu dituduh ‘t4kut m4ti’ oleh seorang ahli parlimen pada minggu lepas telah membuatkan beberapa pihak bertelag4h kerana mendakwa kenyataan tersebut sangat tidak sesuai ditujukan kepada Dr Noor Hisham.

Manakala, nama Ebit Lew kembali disebut-sebut setelah pergi ke seluruh ceruk negara mengedarkan sumbangan termasuklah ke Zoo Negara.

Hal ini membuatkan hampir keseluruhan rakyat Malaysia terharu dan berbesar hati untuk terus menyokong mereka berdua agar tidak diganggu oleh pihak-pihak tidak sewajarnya.

 

Menerusi muat naik di Twitter, beberapa pengguna media sosial tersebut memaklumkan bahawa kita semua harus terus memberikan sokongan orang-orang hebat ini kerana telah menjadi barisan paling hadapan ketika negara ditimpa kesulit4n.

Komen-komen yang diperoleh daripada posting tersebut hampir kesemuanya berharap agar Dr Noor Hisham dan Ustaz Ebit Lew terus dilindugi daripada sebarang tohmah4n yang mengg4ngu gug4t kredibiliti mereka dalam menjalankan tugas.

 

Sumber: TweetAtok, zulakmalxx,KLM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*