“Maafkan abah…” – Anak trsentak, baca nota trakhir ayah sebelum m4ut akibat Covid-19

 

Pasti semua tahu Covid-19 bukan sesuatu yang boleh diambil riingan, w4bak dari China itu semakin mengg4nas dan kini telah mer4gut ratusan nyawaa.

Namun apa yang lebih menyediihkan adalah, apabila ahli keluarga sendiri m4ut akibat C0viid-19. Seorang pengguna Facebook, bernama Syafiqa Humaira brkongsi untuk memaklumkan bapanya salah seorang yang terk0rban.

Abah sempat tulis nota terakhir

Di dalam hantaran Fika, bapanya disahkan meniinggal dunia dan bagi mematuhi SOP hanya seorang sahaja wakil daripada keluarga dbenarkan untuk melihat pengebumiian tetapi hanya daripada jauh.

Akan tetapi, apa yang lebih mervntun hati Fika adalah n0ta terakhir yang ditinggalkan oleh arwh ayahnya buat anak-anak pada skeping kertas.

“Jaga diri semua. Tolong doa dan terus solat. Abah minta maaf…”

 

Menerusi laporan di Harian Metro, bapanya yang menghiidap penyakiit buah pinggang diisahkan posiitif Coviid-19 Khamis minggu lalu, sebelum dihantar ke HRPB untuk dikuarantiin dan mendapat rawatan lanjut.

“Abah menuliis nota itu sebelum dik0makan. Dia juga tidak mampu bercakap. Namun, kami sempat berhubung dengan panggilan viideo sebelum abah dik0makan…”

Difahamkan, masih terdapat ahli keluarganya yang diijangkiti Coviid-19 sedang mendapatkan r4watan. Semoga kesemua mereka diberi kes3mbuhan.

Di ruangan komenn pula, ramai yang mendoakan agar keluarga ini sentiasa tabah.

 

Diharapkan, kita sebagai masyarakat tidak menvnding jari kepada mana-mana pihak, terutama sekali pesakiit Covid-19.

Sumber : Harian Metro (Zahratulhayat Mat Arif) & Fika Maira

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Kredit: OMM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*