Siti Aishah ‘bert4han’ sempat jumpa ibu ayah sampai sebelum mninggal dunia di Mesir

SHAH ALAM – Seorang penuntut Malaysia di Alexandria University, Mesir sempat bertemu ibu dan ayahnya sebelum menghembvskan nafas terakhir pada jam 10.30 pagi waktu tempatan semalam di Hospital Iskandariah.

Siti Aishah Mohd Dani, 20, yang merupakan tahun ketiga jurusan perubatan pergigian sebelum itu menerima r4watan selama sembilan hari selepas disahkan mengh1dap men1ngit1s iaitu jangk1tan kvman dalam 0tak.

Abangnya, Muhammad Afiq, 29, berkata, Siti Aishah yang merupakan anak bongsu daripada lima beradik sebelum itu disy4ki dijangk1ti C0vid-19 namun selepas menjalani kuar4ntin dan beberapa siri ujian, adiknya disahkan negatif.

Namun, katanya, Siti Aishah kemudiannya mengadu sak1t dada dan pen1ng kepala sebelum rakan menghantarnya ke hospital.

Siti Aishah (kanan) bersama ahli keluarganya.

Menurutnya, ayah mereka, Mohd Dani Md Ali, 59, dan ibu, Nabiha Omar, 56, ditemani dua adik lelakinya berlepas ke Kaherah, Mesir pada awal pagi 26 November lalu dan sempat bertemu dengan Siti Aishah pada sebelah petang.

“Doktor memaklumkan pada pagi Khamis, Siti Aishah berdepan dengan ser4ngan jantvng tetapi kembali stabil selepas diberikan raw4tan kecem4san.

“Walaupun tidak sed4r, adik saya tetap kuat mungkin untuk menunggu ketibaan ibu dan ayah. Alhamdulillah ibu dan ayah sempat jumpa walaupun sebelum itu doktor memaklumkan tiada harapan lagi buatnya,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian hari ini.

Muhammad Afiq berkata, jen4zah Siti Aishah dikebvmikan di Perkuburan El Manara, Iskandariah Mesir.

Bercerita mengenai peribadi satu-satunya adik perempuan dalam keluarganya, Muhammad Afiq berkata, Siti Aishah merupakan seorang pelajar yang cemerlang.

“Di universiti juga, dia merupakan antara pelajar yang sentiasa mendapat keputusan cemerlang. Dia juga merupakan adik kesayangan kami kerana dialah satu-satunya adik perempuan yang kami ada.

“Kami reda dengan apa yang berlaku. Saya bersyukur, ibu dan ayah dapat bertemu dengan Siti Aishah sebelum dia dikebvmikan,” katanya.

Sementara itu, di laman Twitter, rakan arw4h menukilkan ‘luahan’ rasa dan bersed1h dengan pemergian Siti Aishah.

Image

Tak pernah stop utk happykan aku. Aku byk buat salah dkt kau, sumpah aku harap kau maafkan aku syah 

Sumber: Sinar Harian, Twitter

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook satkobaviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*