“Saya mohon…” – Selepas 7 Tudvhan Ke Atas Da’i Syed, Bapa Tampil Luah Sesuatu

PETALING JAYA – Bapa kepada pendakwah Da’i Syed, Syed Mohammad Shaiful Syed Jamalullail memohon agar anak lelakinya itu diberikan kekuatan iman saat berdepan dengan tudu-han seran-gan se-ksual dan ro-gol daripada beberapa mang-sa wanita.

Syed Jamalullail menerusi perkongsian di Facebook miliknya kelmarin berkata, hanya kekuatan iman yang paling pen­ting ketika berdepan dengan sebarang ujian.

Beliau yang kini berada di Mesir turut memohon kepada saudara seagama agar sedekahkan bacaan surah al-Fatihah dan di­niatkan kepada anaknya.

“Saya mohon dari saudara se-Islam saya yang dimuliakan Allah untuk sedekahkan bacaan surah al-Fatihah dan diniatkan untuk anak saya, Iqmal dan juga pelapor supaya dikuatkan iman saat mereka diuji.

“Hanya kekuatan iman yang paling penting ketika ini untuk berdepan dengan semua. Pasti Allah akan membersihkan hamba-Nya sebersih-bersihnya jika dia menjalani dengan iman teguh,” tulisnya.

SYED MOHAMMAD SHAIFUL

Lelaki itu juga menyerahkan segalanya di tangan Tuhan untuk menentukan sama ada anaknya, Da’i Syed atau nama penuh, Syed Shah Iqmal benar-benar bersalah ataupun tidak.

“Sesungguhnya, sebaik-baik hukuman daripada-Nya adalah balasan di dunia sebelum dihadapkan di Yaumul Mahsyar.

“Sabda Rasulullah, seorang mukmin akan pasti diberi ujian. Sehinggalah dia berjalan di muka bumi ini tanpa do-sa sedikit pun, hadis riwayat Bukhari,” tulisnya lagi.

Pada 24 November lalu, Syed Jamalullail tampil bersuara memberi maklum balas terhadap isu yang melibatkan anaknya sambil memberi nasihat agar pendakwah muda itu tidak mempergunakan agama untuk menutup segala keja-hatan.

Setakat semalam, tujuh laporan polis telah diterima melibatkan Da’i Syed.

Sebelum ini, pendakwah muda kelahiran program realiti keagamaan itu ditahan reman bagi membantu siasa-tan berhubung laporan polis kes ro-gol.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook satkobaviral.com

Sumber: Kosmo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*