“Dia Bukan Isteri Saya” – Aliff Syukri Buka Mulut Dedah Perkara Sebenar

 

Menafikan segala tuntutan yang didakwa Wani Comel itu pada dasarnya tidak pernah berada dalam kontrak yang ditandatangani pihaknya dan Wani sendiri, usahawan kosmetik penuh sen-sasi, Datuk Seri Aliff Syukri tampil buka mulut.

Menurut Aliff, beliau langsung tidak pernah menjanjikan bulan dan bintang kepada gadis tersebut. Bahkan memaklumkan kepada umum bahawa Wani bukanlah isteri mahupun ibu bapanya untuk dijaga dengan kemewahan.

“Saya sama sekali tidak pernah menjanjikan bulan dan bintang, nak bagi rumah, kereta mahupun kekayaan. Dia bukan isteri saya bukan mak bapak saya untuk saya kayakan. Anda semua boleh fikir logik, segala permintaan dia di luar jangkauan.”

Ujar Aliff lagi, dirinya juga tampil menafikan perjanjiannya untuk menjaga kebajikan ahli keluarga Wani.

“Saya hanya membantu adik Wani bukan keluarga. Keluarga dia ada kaki tangan dan boleh berjalan. Saya sudah berbelanja ratusan ringgit termasuk mendapatkan khidmat jurulatih, tempat tinggal, makanan tambahan atau supplement. Siap ada tukang masak untuk menjaga permakanannya. Bukan sehari dua ya tetapi berbulan.”

Kata Aliff beliau memang benar-benar mahu membantu Wani kerana akui masalah yang dilalui Wani bukanlah sesuatu yang biasa.

“Itu pun dia cvri-cvri beli makan kat luar tanpa pengetahuan. Dia bukannya orang gemuk biasa-biasa tetapi bersaiz super. Niat saya hanya nak bantu dia berjalan, supaya Wani boleh bantu semula ibu.”

Tambahnya lagi, beliau juga faham bahawa ramai kini yang terkesan dari segi kewangan susulan pandemik C0VID-19, namun dirinya tetap menyeru kepada pihak berkenaan supaya tidak mudah mengambil jalan pintas.

“Tapi janganlah ambil jalan pintas, carilah kerja, senang-senang meminta. Carilah kerja kaki dah ada tangan dah ada. Perlu diingatkan saya bukan rumah atau pusat kebajikan.”

Disoal mengenai perjanjian bayaran RM3,000 secara bulanan, Aliff menjelaskan kesemua itu sudah ditulis pada kontrak tersebut. Bahkan beliau juga seakan tidak menolak bahawa wujud pihak cuba menjatuhkan dirinya dan perniagaannya dan tidak teragak-agak untuk membawanya ke pihak berkuasa.

“Dalam perjanjian tersbeut jelas menyatakan pemberian akan diberi atas budi bicara yang tertera tulis di dalam kontrak. Saya akan membawa perkara ini ke saluran undang-undang, cuma apa tindakannya buat masa ini belum boleh saya kongsi. Sementara itu berkenaan sama yang akan dikemukakan mana-mana pihak, saya mengalu-alu sam-an anda.”

Terdahulu selain haknya sebagai duta produk dinafikan, Wani difahamkan membuat sidang akhbar mendakwa dirinya dianaiya Aliff dan mendakwa beliau ditipu selepas tidak mendapat sebarang faedah dan bayaran seperti yang dijanjikan pihak berkenaan.

Sumber: Gempak via beautifulnara

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*