Video – B4nduan akhirnya Memeluk Islam Sebelum Ke Tali G4ntung Dan Ada Perkara Berlaku Pd Ustaz Ebit Masa Itu

 

Hidayah Allah datang dalam pelbagai cara. Jika Dia mengkehendaki-Nya, sesiapa pun tidak akan terkcuali mendapat rahmat dari Allah.Terbaharu, menerusi perkongsian Ustaz Ebit di laman Fesbuk, beliau berkongsi mengenai kisah bagaimana seorang lelaki warga asing yang terbuka hati untuk memeluk agama Islam ketika sedang menanti hkuman tali g4ntung.

Lelaki tersebut merupakan b4nduan di s3l akhir, kini menghabiskan sIsa hidup menanti hkuman ke tali g4ntung. Namun, siapa sangka, dengan dakwah yang diberikan, hidayah Allah muncul dalam waktu yang tepat.Tadi di P3njara Perlis B4nduan akhir menanti hkum g4ntung dari Nigeria tiba-tiba setelah dakwah tadi terbuka hati ucap syahadah dan memeluk Islam. InsyaAllah p3njara akan bantu belajar Islam dan Solat.

Sebelum masuk p3njara. Dapat mesej staff saya. Office kena p3cah masuk. Lebih dari 50k. Beberapa kamera baru rakam ceramah dan laptop-laptop, hp semua serta ada duit cash. Terg4mam sekejap. Terkejut sekejap.Dalam p3njara tak bawa phone. Tiba-tiba. Jumpa orang dalam p3njara. Akhir sebelum balik ziarah s3l b4nduan akhir. Semua kenal saya yang Islam. Mereka d0wnload ceramah saya. Wajah mereka semua bersih. Nampak sejuk wajah solat. Ada terkejut peluk saya menangis.

Seorang Nigeria, saya berbual dan dakwah tentang Islam. Dia tiba-tiba terbuka hati dan ucap syahadah. Paling mengejutkan dia ucap menggletar dan menangIs. Saya pun rasa nak menangIs. Allahuakbar.

Cepat-cepat pengarah p3njara disebelah saya pun sebak menangis dan arahkan buka s3l. Kami berpelukan. Dia menangis peluk saya. Pengarah p3njara kata terkejut gembira akhir hayat dapat kenal Allah orang Nigeria ini. Allahuakbar siapa tahu b4nduan akhir menanti ke tali g4ntung tiba-tiba diberi hidayah. Allahuakbar. Allahuakbar.

Terub4t rasa walau sedIh hilang office kena r0mpak.-ebitlew

 

 

Sumber : Ebit Lew imuslimnetwork via Apaceritatv

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*