“Hampir Seminggu Dibeb4skan,” Da’i Syed Kembali Aktlf di IG

Selepas hampir seminggu dibebaskan daripada t4hanan rem4n susulan beberapa d4kwaan salah l4ku s3ksual, pendakwah muda, Syed Shah Iqmal bin Syed Mohd Shaiful Jamalullail, 25 dilihat mulai kembali aktif di media sosial.

Kembali buat IG story

Sebentar tadi, bekas peserta program Da’i Pendakwah Nusantara itu telah memuat naik beberapa nukilan isi h4tinya sepanjang berada di dalam lok4p tah4nan di l0k4p Shah Alam dan Petaling Jaya.

Makan2 dengan rakan

Dalam pada itu, Da’i Syed juga sudah bertemu dengan rakan-rakannya apabila penyanyi, Ryan Deedat memuat naik video sedang makan bersama pendakwah tersebut di media sosial.

Menyapa peminat sambil bernyanyi

Menerusi perkongsian Ryan, dapat dilihat Da’i Syed kelihatan ceria dan sempat mengalunkan sedikit lagu berbahasa Arab sebagai cara menyapa para peminat di video yang dimuat naik rakannya itu.

Rindu Da’i Syed tak sabar nak tengok dia buat live

Susulan perkongsian tersebut, ramai warganet menzahirkan rasa kerinduan mereka kepada pemuda berusia 25 tahun terbabit dan tidak sabar menanti kemunculan Da’i Syed selepas episod hitam tersebut.

Rata-rata mereka meminta Ryan Deedat menyampaikan salam mereka kepada pend4kwah itu dan berharap agar dia tabah menerima segala dugaan yang mendatang.

Wajah nampak ceria

Alhamdulillah nampak sihat

Semoga dipulihkan semangat & kesihatannya

Semoga urusan Da’i Syed dipermudahkan

Apa pendapat anda.Jangan lupa SHARE dan komen yang baik-baik sahaja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*