Bakal Pengantin Lelaki Dijadual Bernikah Pagi Ini Dikhvatiri Iemas, Adik P0hon D0a.

 

MARANG: Seorang bakal pengantin dikhvatiri Iemas selepas mandi di Pantai KeIulut, di sini, petang tadi.

Naim Hariri Kamaruddin, 31, dari Cheras datang bersama ahli keluarga ke daerah ini untuk melangsungkan pernikahan bersama pasangannya, Fatin Nabilah Huda Ismail, 27, hari ini.

Pasangan itu dijadualkan bernikah di kediaman Fatin Nabilah Huda di Kampung Surau Haji Mat Zin, Bukit Payong, di sini jam 10 pagi.

Difahamkan, sebelum kejadian mngsa dikatakan mandi sebeIum ditar1k 0mbak kira-kira jam 6.40 petang.

Bapa pengantin perempuan, Ismail Awang, 61, berkata, dia yang sedang memasang khemah untuk majlis berkenaan dimaklumkan anaknya mengenai kejadian men1mpa bakal menantunya.

“Kami kemudian bergeg4s ke tempat kejadian selepas solat Maghrib dan berjumpa dengan ahli keluarga besan.

“Kita reda dengan apa yang berlaku dan berharap mngsa segera ditemui,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian Pantai KeIulut di sini, hari ini.

 

Menurut Ismail lagi, pasangan itu bertunang bulan lalu selepas berkawan selama beberapa tahun.

“Mereka sampai di sini semalam dan segala persiapan sudah dibuat,” katanya.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Marang, Deputi Superintendan Mohd Zain Mat Dris berkata, gerakan mencari dan menyelamat (SAR) mngsa kini difokuskan di kawasan pes1sir pantai dengan pencarian merangkumi jarak tiga kilometer dari lokasi mangsa dilaporkan Iemas.

Katanya, keadaan laut bergeIora dan 0mbak kuat menyebabkan selain keadaan cuaca yang geIap menyebabkan 0perasi dibuat pes1sir pantai.

“0perasi akan disambung jam 7 pagi ini,” katanya.

Sementara adik kepada mgsa, siti Nur Atiqah p0hon doa dari semua agar abangnya ditemui segera dalam keadaan selamat.Moga mgsa segera ditemui.

Sumber: BH

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*