[VIDEO] YDP Agong ‘Drive’ Sendiri Redah Banjir Untuk Sampaikan Sumbangan Kepada Mngsa

 

Melalui sebuah rakaman video dimuat naik oleh Facebook rasmi Istana Negara, Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dilihat memandu meredah ban.jir bersama Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong dan turut berangkat, YAM Tengku Panglima Muda Tengku Ahmad Ismail Mu’adzam Shah.

Difahamkan, baginda berkenan untuk membuat lawatan mengejut ke daerah Maran, Pahang dan berkenan untuk memandu sendiri dan meredah banjir di Lebuh Raya Pantai Timur (LPT).

Lawatan tersebut bertujuan bagi mengurniakan sumbangan kepada man.gsa-man.gsa banjir di pusat pemindahan sementara sekitar daerah berkenaan. Menurut Berita Harian, ketika di dalam perjalanan, baginda juga sempat singgah dan menyampaikan bantuan kepada pemandu lori yang terkandas di Plaza Tol Karak, LPT.

Datuk Pengelola Bijaya Diraja Istana Negara, Datuk Ahmad Fadil Shamsuddin, berkata baginda turut menasihatkan rakyat terutamanya yang berada di kawasan rendah untuk sentiasa berwaspada dan utamakan keselamatan diri serta keluarga.

Baginda turut mengingatkan semua pihak berkuasa berkaitan supaya bersama-sama memikul tanggungjawab meringankan kesusahan dan beban man.gsa banjir.”

Difahamkan, baginda telah melawat dan menyantuni mangsa banj.ir yang ditempatkan di empat Pusat Pemindahan Sementara (PPS) iaitu dia — SMK Maran, Surau Kampung Jara, SK Kuala Sentul dan Masjid As Syakirin.

YDP Agong juga mengajak seluruh rakyat mendoakan agar benc.ana banjir ini tidak berpanjangan sehingga mengor.bankan nya.wa dan harta benda.

Al-Sultan Abdullah turut menzahirkan penghargaan dan ucapan terima kasih kepada NADMA, Kerajaan Negeri dan pentadbiran daerah serta agensi penyelamat dan jabatan kerajaan seperti polis, bomba, tentera, Angkatan Pertahanan Awam (APM), Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) yang bertungkus-lumus membantu rakyat setiap kali banjir.”

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  SATKOBAVIRAL.COM

Sumber: LobakMerah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*