Janna Nick Tervk Dihntam Netizen Tentang Isu Penapisan Filem. Ini Semua Berlaku Kerana Pendapat Tak Diterima Ramai

 

Sejak semalam, nama Janna Nick trending di Twitter setelah pelakon tersebut berbalas komen dengan netizen mengenai pendapat masing-masing berhubung garis panduan filem di Malaysia.

Hal tersebut bermula apabila pelakon berusia 26 tahun itu mengulas mengenai beberapa gambar kejadian di dewan parlimen Amerika Syarikat apabila penyokong-penyokong parti menyerang ahli politik sehingga mengakibatkan kerusuhan.

Kaitkan filem dengan tindakan rakyat

Janna mengaitkan kejadian tersebut dengan mendakwa pengaruh filem The Purge yang dilihat tidak mempunyai garis panduan yang ketat menyebabkan rakyat negara terbabit terpengaruh untuk melakukan hal sebegitu sehingga tidak menghormati sistem politik negara.

Janna turut menambah, kesan daripada pengaruh filem sebegitu adalah antara sebab mengapa garis panduan yang ketat perlu dilakukan dalam industri perfileman seperti yang Malaysia telah lakukan sejak berzaman lagi.

Ramai yang tak setuju dengan pendapat Janna

Walau bagaimanapun, kenyataan yang dikeluarkan pelakon drama Leftenan Zana itu seakan memakan diri apabila dikecam netizen kerana merasakan filem-filem di Malaysia tidak dapat berkembang lebih jauh memandangkan garis panduan yang tidak masuk akal dari penapisan filem negara.

Janna dilihat membalas beberapa komen daripada netizen dengan mempertahankan pendapatnya dan ia berlarutan sehingga ada diantara mereka mengaitkannya dengan filem serta drama lakonan selebriti tersebut.

Betul ke filem Malaysia ni bodo?

Kena attack bab lakonan pulak

Terima semua pendapat yang dikongsikan

Enggan memanjangkan perdebatan, pelakon tersebut memuat naik satu posting dengan mengucapkan terima kasih diatas segala pendapat yang dilemparkan oleh netizen di ruangan komennya.

Dia juga menerima segala kritikan yang dilemparkan dan berharap kenyataannya juga difahami oleh semua pihak.

Sempat lagi nak karaoke tu hahaha

Sumber: Janna Nick

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*