(Video) “Slps Akim Jelaskan Isu MV ‘R4mpas’,” M0del Vietnam ‘B4las’ Balik Tvnjuk Bvkti Stacy ‘Jeal0us’

GARA-GARA lakonannya dalam muzik video (MV) R4mpas nyanyian kumpulan Akim & The Majistret (ATM) tidak dikeluarkan, seorang model berketurunan Jerman-Vietnam yang dikenali sebagai Jade Yanh meluahkan kekecewaannya di Twitter.

Menurut model tersebut, dia diberitahu aksinya terpaksa ditapis kerana isteri kepada vokalis kumpulan tersebut cemburu menonton babak-babak dalam MV berkenaan.

“Kisah ini masih kedengaran lucu kerana saya ke Malaysia untuk membintangi satu muzik video tapi ia tidak jadi ditayangkan.

“Saya difahamkan isteri kepada vokalis utama kumpulan itu cemburu (dengan babak-babak dalam MV tersebut),” katanya.

Jade meluahkan perasaan di Twitter.

Menyedari ciapan tersebut ditujukan kepadanya, Akim atau nama sebenarnya, Afiq Hakim Ahmad, 30, kemudiannya tampil memberikan penjelasan berhubung isu tersebut.

Menurut Akim, tindakan pihaknya menapis beberapa babak yang menampilkan wanita terbabit kerana mahu menjaga sens1tiviti masyarakat.

R4mpas itu tulisan khas atas pemergian orang yang paling saya sayang, ibu saya. Dengan MV yang pada saya agak sens1tif dan keterlaluan, saya rasa tak sesuai untuk saya keluarkan.

AKIM AHMAD

PENYANYI

Menurut suami penyanyi Stacy Anam itu, dia merasakan babak-babak yang dilakonkannya bersama model tersebut adalah tidak bersesuaian dengan situasi yang melibatkan dirinya dan keluarga pada ketika itu.

R4mpas itu tulisan khas atas pemergian orang yang paling saya sayang, ibu saya. Dengan MV yang pada saya agak sensitif dan keterlaluan, saya rasa tak sesuai untuk saya keluarkan.

“Jadi, saya ambil keputusan untuk tukar semua konsep MV kepada yang boleh ditonton untuk semua sebab saya masih berpegang pada adat dan budaya timur.

“Saya dah keh1langan ibu, kalau saya keluarkan MV yang keterlaluan pada pandangan mata orang Asia, apa pula pandangan kekecewaan yang akan saya dapat daripada ayah saya? Saya tak nak kecewakan ayah dan keluarga,” kata Akim.

Akim menjelaskan sebab sebenar kenapa MV R4mpas edisi pertama tidak jadi ditayangkan.

Akim turut menyifatkan t1ndakan model tersebut sebagai menjej4skan perasaannya terutamanya pada hari ulang tahun kelima perkahwinannya dengan Stacy.

Penyanyi itu mendirikan rumah tangga dengan Stacy, 31, pada 5 Februari 2016.

Pasangan itu mempunyai dua anak perempuan termasuk seorang anak angkat iaitu, Bella De Luna Valentina, 9, dan Eshaal yang kini berusia empat tahun.

“Hari ini ulang tahun perkahwinan aku, kau k4cau keluarga aku? Kau rasa kau siapa?” luahnya.

Antara salah satu babak dalam MV R4mpas.

Untuk rekod, ibu Akim mninggal dunia pada 5 Mei 2018 akibat k0mplikasi buah pinggang.

MV R4mpas dilancarkan di saluran YouTube pada 7 September tahun yang sama dan kini mencatat lebih 12 juta tontonan.

Tidak mahu meng4lah dan kes4l dikatakan mereka-reka cerita, Jade kemudian memuat naik video yang menunjukkan bvkti perbualannya dengan salah seorang person-in-charge untuk pembikinan MV tersebut.

Dia juga memberitahu niat asalnya hanya ingin berk0ngsi pengalaman lalu namun tidak sangka perkara ini telah diperbesar-besarkan oleh pihak yang lain.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Twitter jadeyanh Akim Ahmad Mstar 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*