(Video) Tular video lelaki m4ki P0lis selepas gag4l tunjuk surat rentas negeri

NIBONG TEBAL – Se0rang lelaki dit4han selepas engg4n memberi kerja.sama, selain mengelu4rkan kata-kata kes4t terhadap anggota p0lis yang bertugas dalam sek4tan jalan raya di Plaza Tol Jawi di sini pada 18 Februari lalu.

Dalam kejadian jam 5 petang itu, lelaki berusia 28 tahun itu dikatakan g4gal menunjukkan surat kebenaran rentas negeri ketika dit4han dalam sekat4n berkenaan.

Difahamkan, lelaki yang memandu kereta jenis Mitsubishi Lancer dalam perjalanan dari Butterworth menuju ke Bagan Serai, Perak.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Selatan, Superintendan Lee Chong Chern berkata, lelaki berkenaan mula bert1ndak agr3sif selepas diminta menyerahkan kad pengenalan dan lesen memandu oleh anggota bertugas.

“Lelaki tersebut bert1ndak membal1ng kad pengenalan dan lesen memandu ke arah anggota polis yang sedang bertugas.“Disebabkan itu, anggota yang bertugas terus men4hannya selepas bert1ndak k4sar, tidak memberi kerjasama dan mengh4lang petugas menjalankan tugas sekatan jalan raya,”“Semasa proses tangk4pan hendak dilaksanakan, dia telah mengeluarkan perkataan kes4t kepada anggota polis dan dit4han selepas itu,”

Chong Chern berkata, semasa proses t4ngkapan dibuat, lelaki berkenaan mengeluarkan perkataan kes4t dan enggan memberikan kerjasama.

Katanya, hasil si4satan yang dijalankan mendapati lelaki tersebut mempunyai rekod r4watan ment4l di Hospital Taiping sehingga kini.

Beliau berkata, kes disi4sat mengikut S3ksyen 186 K4nun Kes3ksaan dan Peraturan 16(1) Peraturan Penceg4han dan Peng4walan Penyak1t Berjangk1t 2021.

Terdahulu tular di media sosial video lelaki berkenaan yang mengeluarkan kata-kata kes4t terhadap seorang anggota polis.

Walaupun dihembvr dengan kata-kata kes4t, anggota polis berkenaan dilihat masih lagi tenang serta meng4wal keadaan dengan menjelaskan kes4lahan dilakukan lelaki itu.

Sumber: Sinar Harian, Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*