Rakan Ceritakan Keadaan Nik Khatijah Ketika Pergi Mencari Di Rumah Dan Ini Yang Mereka Lihat

Sebuah kereta jenis Nissan Almera milik Pengurus Jabatan Advokasi lkram, Nik Khatijah Nik Mud yang dibu.nvh ditemukan di parkir blakang sebuah stesen minyak di Jalan Reko, Sentral 1, di Kajang lebih 1 kilometer (km) daripada lokasi m4.yatnya ditemui.

Namun persoalannya, siapakah yang memandu dan meletakkan kenderaan itu di kawasan berkenaan, adakah pembu.nvh Nik Khatijah?

Menurut sumber yang memberitahu HarianMetro, pihak brkuasa sudah memeriksa kamera litar tertutup (CCTV) namun ia (CCTV) tidak fokus ke lokasi kenderaan itu diparkir dan tidak membantu sia.satan.

” PoIis masih mengesan siapa yang meletakkan kenderaan itu di sini (parkir stesen minyak). Adakah pembu.nvh?

” Kita percaya penngkapan individu yang menggunakan kereta mgsa ini dapat merungkai msteri pembu.nvhan Nik Khatijah,” katanya memaklumkan, kereta milik Nik Khatijah itu ditemukan rakan sekerja mgsa.

Katanya, m4.yat mgsa juga ditemukan rakan sekerja mgsa di rumahnya selepas mereka mencari Nik Khatijah yang dilaporkan hiIang dan tidak datang ke pejabat sebelum melaporkan kjdian itu kepada poIis.

” Rakan sekerja yang bimbang dengan keseIamatan Nik Khatijah bertemu pemilik rumah dan meminta kunci premis itu.

” Usaha mereka itu akhirnya menemukan m4.yat mgsa di bilik ampaian baju di tingkat bawah rumah teres dua tingkat di Taman Bangi, Jalan Reko. M4.yat mgsa ditemukan lengkap berpakaian,” katanya.

Dalam perkembangan sama, sumber itu berkata, pasukan sia.satan menolak kemungkinan pembu.nvhan itu berkaitan dengan kes sa.mun.

” Ini kerana komputer riba, beg tangan dan lain-lain barangan berharga mgsa tidak hiIang.

” Malah, rumah (lokasi kjdian pembu.nvhan) juga tidak dipecah masuk. Tiada langsung tanda p.ecah masuk. Ini bukan kes sa.mun,” katanya..

Ditanya adakah pihaknya menemukan snjata pembu.nvhan, sumber itu berkata, poIis menemukan kabel plug elektrik yang dipercayai digunakan suspk untuk menje.rut Ieher mgsa hingga ma.ut.

” Tiada snjata pembu.nvhan lain ditemukan di Iokasi kjdian. Hanya ada ksan Ieba.m di anggota badan mgsa yang tidak terlalu ketara,” katanya.

Katanya, poIis masih memburu dan mencari petunjuk yang boleh merungkai kes pembu.nvhan berkenaan.

HarianMetro semalam melaporkan, m4.yat Nik Khatijah ditemukan dalam keadaan Iehernya dije.rut di sebuah rumah Taman Bangi, Jalan Reko.

Ketua PoIis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, pihaknya menerima panggilan MERS 999 jam 9 pagi daripada seorang lelaki yang memaklumkan menjumpai m4.yat dipercayai seorang wanita warga tempatan berusia dalam lingkungan 30-an.

Katanya, hasil pemeriksaan awal pada m4.yat mendapati terdapat kesan je.rut pada bahagian Ieher.

” M4.yat dipercayai m4ti lebih daripada 24 jam sebelum ditemukan. Kes disiasa.t di bawah Sksyn 3O2 Kanun Kesksaan kerana menyebabkan kem4tian,” katanya dalam satu kenyataan.

Sementara itu, berita terbaru hari ini, seorang lelaki ditaha.n bagi membantu siasa.tan kes bu.nvh Pengurus Jabatan Advokasi Pertubuhan Ikram Malaysia, Nik Khatijah Nik Mud, 32, yang ditemukan dalam keadaan Ieher dije.rut di rumah sewanya di Taman Bangi, di sini, semalam.

Ketua Jabatan Siasa.tan Jnyah Selangor Datuk Fadzil Ahmat berkata, lelaki berusia 57 tahun itu ditaha.n di sekitar daerah ini jam 8.45 malam tadi.

” Suspk akan ditaha.n rem.an selama enam hari bermula hari ini hingga 14 Mac bagi membantu siasa.tan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan penemuan m4.yat wanita tempatan yang ditemukan dalam keadaan Iehernya dije.rut.

Sumber:hmetr0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*