Penguatkuasa DBKL ini hilang pertimbangan setelah hempas telefon dan kata orang awam b0doh

Tvlar di media sosial video seorang anggota penguatkuasa DBKL memaaki hamvn orang awam dengan perkataan ‘b0doh’ selain turut merosakkan telefon pintar milik individu tersebut.

Kejadian dipercayai berlaku ketika individu tersebut sedang membuat rakaman operasi DBKL membenteras peniaga warga asing di ibu nagara pagi tadi.

Video berdurasi lebih 6 minit itu juga memaparkan sedikit pertenngkaran mulut antara individu terbabit dengan pihak berkuasa.

Insiden itu menarik perhatian netizen yang rata-rata meluahkan rasa tidak puas hati dengan perbuatan anggota penguatkuasa terbabit.

Difahamkan, pihak polis telah memanggil individu terbabit yang dikenali sebagai Ben Mie ke balai untuk membantu siasatan mengenai kejadian tersebut.

sumber : wowberita

Dalam posting yang lain tok singa juga menzahirkan pendapat beliau seperti dibawah.

Anggota DBKL maki orang “b0doh”??? Jatuhkan hanset orang awam?? Saya mengikuti live abang ni, dia tak puas hati tentang warga asing yang berniaga tampa lesen..apa salah abang ni??? Saya sarankan kepada abang ini buat laporan polis…

Namun, tindakkan yang agak kurang baik dari pihak anggota DBKL..dah macam s4mseng… Kerana warga asing melayu vs melayu. Apapun, tak semua anggota DBKL macam ni.. ada yang baik2. Semoga d4kwaan dari brader ni dan peniaga-peniaga tempatan mengenai warga asing yg menjalankan perniagaan di pasar2 di Lembah Klang diambil serius oleh pengurusan DBKL!

 

Kredit; Tok Singa

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*