“Wahai Neelofa Javhi Kumpulan Aj4ran Ses4t Al Madkhali” Ustaz Abu Syafiq Pesan Pada Neelofa

Seorang ustaz yang dikenali sebagai Ustaz Abu Syafiq ada membuat satu kenyataan untuk selebriti, Neelofa menerusi Instagramnya.

Dalam posting tersebut, ustaz itu memberikan satu nasihat ikhlas untuk Neelofa agar tidak mendekati kumpulan ajaran sesat.

Wahai Neelofa.

Jauhi kumpulan ajaran s.esat Al-Madkhali. Ajaran ini ba.haya mengajar 3 T.

Takfiri, Tabdi’ dan Tashbih. Ini nasihat saya. Ikhlas kerana Allah.”

Katanya, kumpulan ajaran ini bahaya kerana mengajar 3 T iaitu Takfiri, Tabdi’ dan Tashbih. Katanya nasihat yang diberikan ini ikhlas kerana Allah.

Sumber: Instagram

Terdahulu nama Ustaz Abu Syafiq sebelum ini pernah terpalit dengan k.ontroversi apabila dirinya dikaitkan dengan Ustaz Ebit Lew.

Ia berikutan dengan isu tindakan Ustaz Ebit Lew yang aktif memberikan sumbangan dan kongsikan di media sosial. Namanya jadi perhatian kerana dikatakan ada memuatnaik status berbaur si.ndiran yang dikatakan ditujukan buat Ebit.

Namun begitu, mStar Online melaporkan bahawa teguran dalam menjaga ai1b ketika memberi sumbangan itu tidak ditujukan khas buat pendakwah terkenal itu.

Sumber:Lobak Merah / http://www.dnq.pw/2021/04/07/javhi-kumpulan-aj4ran-sesat-al-madkhali-ustaz-abu-syafiq-tingg4l-pesan-pada-neelofa/

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*