Bercer4i Sebab Selalu Lebihkan Ibu Daripada Isteri, Baru Sekarang Fizo Omar Cerita Perkara Sebenar

Kes penc,eraian di antara Fizo Omar dan bekas isterinya, Mawar Karim pernah menjadi isu hangat di kalangan netizen suatu ketika dahulu.

Ada yang mendakwa bahawa punca pence,raian adalah disebabkan Fizo selalu melebihkan ibunya.

Selepas beberapa tahu, Fizo buka mulut mengenainya.

“Tidak pernah keluar mana-mana kenyataan daripada mana-mana pihak yang berkaitan dengan ibu belah saya atau belah Mawar.

“Tapi mungkin bila kita ambil pendekatan untuk berdiam diri, jadi keluarlah macam-macam spekulasi.

“Jadi pada saya tak perlu saya menjawab, tak perlu saya mengiya dan menidakkan, biarlah benda itu antara rahsia saya dan Mawar.

“Bagusya saya dan Mawar berdiam diri tanpa membukan pekung atau membuka aib mana-mana pihak. Sebab semua orang ada salah semua orang ada kebaikan dia.

“Jadi nak buat assumption, terpulang pada orang dan pada saya, kami lebih tahu apa yang berlaku,”katanya seperti dipetik di Gempak.

Tambah Fizo, ibunya juga tak pernah campur tangan dalam membuat keputusan atau apa sahaja berkaitan dengan hal rumah tangga mereka.

“Mak saya tak pernah campur tangan, jenis diam dan tak ambil tahu. Kami berg.aduh pun mak tak tahu. Pada mulanya saya simpan, tapi bila duduk serumah, dia lebih makan garam, lebih tahu dan syak.

“Saya tak akan cerita sebab bila kita cerita, kita tengah panas tengah m.arah, semua tentang dia jadi tak betul dan semua berkenaan kita betul.

“Jika nak bercerita atau perlukan seseorang untuk berkongsi sebaik-baiknya biarlah reda dulu, fikir positif. Boleh nak bercerura tapi biarlah sejuk dahulu.”

Fizo dah pun jelaskan, jadi jangan tu.duh-tu.duh ya.

Mawar Karim dit.uduh cembu.ru kerana larang bakal isteri Fizo Omar gelar diri mummy atau mama pada anak – “Saya masih w.aras… tak perlu iri hati”

BEKAS isteri kepada pelakon Fizo Omar iaitu Mawar Karim meminta netizen tidak menjatuhkan hukum dengan menud.uhnya cemb.uru selepas mel.arang mana-mana wanita yang bakal berkahwin dengan pelakon itu menggunakan perkataan mummy atau mama kepada anak tunggal mereka, Maryam.

Menyedari pelbagai komen kr.itikan yang diterima di media sosial, Mawar tampil menjelaskan maksud sebenar yang cuba disampaikan berhubung kenyataannya itu.

“Cuba faham betul-betul apa yang saya kata ini sangat ringkas dan mudah difahami, juga jelas perkataan mummy atau mama.

“Dua panggilan ini khas buat Maryam untuk saya. Selain itu ibu, umi, bonda kawasan, sewaktu dengannya terpulang satu hari kalau Maryam ditakdirkan dapat mak baru.

“Saya masih waras dan boleh berfikir secara logik kakak-kakak sayang semua, jangan cepat menghukum kata saya cem.buru,” katanya menerusi Instastory.

Mawar jelaskan maksud yang disampaikan sebelum ini.

Pada Isnin, Mawar menjawab beberapa pertanyaan daripada netizen yang ingin mengetahui perasaannya sekiranya bekas suami berkahwin buat kali kedua.

Dalam jawapannya itu, Mawar sempat memberi pesanan kepada mana-mana wanita yang bakal berkahwin dengan Fizo agar tidak membahasakan diri dengan panggilan istimewa antara anak dan ibu dengan Maryam.

Chill saja kakak-kakak sayang, banyak benda lagi saya nak fikir untuk masa depan, jangan risau ya!

Meskipun kenyataan itu mengundang rasa kurang senang segelintir netizen, Mawar berkata dia menerima komen tersebut dengan hati terbuka.

“Saya bukan jenis cepat melenting mahupun melatah kakak-kakak sekalian, saya tidak ambil hati mahupun terasa hati dengan komen-komen yang kelakar. Sekali imbas sahaja saya baca terlalu banyak respon saya terima.

“Masing-masing sudah mempunyai kehidupan sendiri tidak perlu iri hati siapa lebih siapa kurang, yang pasti fokus utama saya untuk Maryam. Tiada masa nak jealous kehidupan sesiapa.

“Chill saja kakak-kakak sayang, banyak benda lagi saya nak fikir untuk masa depan, jangan risau ya,” ujarnya.

Mawar mendirikan rumah tangga dengan Fizo pada November 2013 dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan bernama Wan Maryam yang kini berusia empat tahun.

Ikatan perkahwinan selama enam tahun pasangan itu terlerai apabila Fizo melafazkan talak satu terhadap Mawar pada 10 Julai 2019 di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat, S.eksyen 9, Bandar Baru Bangi.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: http://limauasamboi.pw/2021/04/bercerai-sebab-selalu-lebihkan-ibu-daripada-isteri-baru-sekarang-fizo-omar-cerita-perkara-sebenar/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*