[Video] Telatah Adik Ini Hantar Juadah Berbuka Kepada Jiran Buat Netizen Cair, Siap Pesan Pulangkan Pinggan

Teringat lagi sekitar lewat 90-an dan awal 2000-an, asal bulan puasa je mesti bertukar juadah bersama jiran. Jiran bagi juadah berbuka harini, esok kita balas semula pemberiannya dengan pulangkan semula pinggannya.

Cakap pasal pulangkan pinggan dan juadah dari jiran ni, min nak share satu video yang akan menggamit memori korang dan pada masa yang sama boleh buat korang cair. Tak percaya? Korang boleh tengok video @iqblzmri_ kat bawah ni.

Comey je dia lompat-lompat

Bestnya kan kalau dapat bertukar juadah berbuka dengan jiran. Disamping dapat rasa air tangan jiran, pahala sedekah pun dapat. Kalau tengok video tu berulang kali, mesti tersengih sorang-sorang kan. Adik tu pun baik je, behave elok.

Adik tu pun dah tak larat dengar mak dia membebel. Sebab tu ada peluang je terus berulang-ulang dia cakap kat abang yang ambil juadah tu. 

Sebab tu kita rasa budak ni comel. Dengan cara cakap penuh sopan lagi. Bagus mak bapak dia ajar cara beradab dengan jiran di usia muda. 

Mungkin pernah terjadi sebelum ni kot…

Apa-apa pun min doakan korang semua selamat berpuasa. Dah nak masuk separuh bulan dah kita berpuasa ye, harap semua amalan korang diterima oleh-Nya. Aaamiiinnn.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : lobakmerah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*