Baru Jer Kahwin 2 Bulan, Tindakan Terkini Nynaa Harizal Buat Suami Dia Terkedu

Kntro.versi perkhwinan Nynaa Harizal yang baru berusia hampir tiga bulan kini semakin kusuut apabila pelakon itu memfaiIkan permohonan crai kepada suaminya, Mohamed Fahmi Mohamed Ilyas.

Prmohonan itu sudah difaiIkan pada 10 November lalu di Mhkamh Rndah Syariah di Johor Bahru, Johor.

Nynaa atau nama sebenarnya Nurul Hanynaa Harizal, 25, bersama peguam Datuk Ikbal Salam hadir bagi sebutan kes pada Khamis.

Bgaimanapun pros1ding hari ini berlangsung tanpa kehadiran suaminya.

” Setelah berfikir dengan penuh mendalam akan segala fakta dan faktor yang melatari keadaan ini, saya melalui peguam Datuk Ikbal Salam memfaiIkan permohonan percraian dengan taIaq atau dengan printah pada 10 November lalu.

” Suami tidak hadir (prosiding sebutan) dan hanya diwakili oleh peguamnya saja,” ujarnya kepada mStar pada Khamis.

Untuk makluman, permohonan percraian dengan taIak atau dengan printah atau lazim dirujuk sebagai Percraian Cara Baik dibawah Sksyen 47 Enakmen Keluarga Islam (Negeri Johor) Tahun 2003.

Enggan mengulas lebih lanjut mengenai punca perpis4han itu, Nynaa bagaimanapun berharap suaminya terbuka hati untuk meIepaskannya secara baik.

” Doa saya agar suami akan dapat meIepaskan saya dari ikatan perkhwinan ini dengan baik tanpa perlu saya meneruskan dengan proses perundangan yang lain.

” Sementara proses mhkamh berjalan dan selagi mana ia tidak menjejaskan pros1ding, saya membuka ruang untuk perbincangan dengan suami dan telah dinyatakan kepada suami melalui perbualan telefon pada Jumaat lalu,” katanya.

Sementara itu mengulas tentang Iaporan yang menyebut dia ‘dicuuIik’ ibu bapa sendiri pada 2 November lalu, Nynaa berkata ia merupakan satu anggapan yang salah.

Katanya dalam tempoh itu hingga sekarang dia berada dalam jagaan ibu bapa di Johor Bahru.

” Selama ini saya memilih untuk tidak memberikan apa-apa reaksi terhadap semua berita demi menjaga hati dan perasaan semua pihak yang terlibat dan tidak mahu tergesa-gesa membuat kenyataan yang akhirnya memburvkkan lagi keadaan.

” Sejak 2 November 2021, pada setiap masa saya berada dalam jagaan kedua ibu bapa dan ahli keluarga saya di rumah.

” Untuk mengatakan bahawa kedua ibu bapa saya telah ‘mencuuIik’ saya atau memaksa saya adalah suatu telahan yang tidak tepat,” kata Nynaa lagi.

Terdahulu pada 11 November, suaminya membuat tuntutan agar pelakon itu kembali taat dan pulang ke pangkuannya selepas hampir dua minggu Nynaa Harizal didakwa keluar rumah tanpa kbenaran.

Permohonan itu difaiIkan Mohamed Fahmi, 29, selaku plaintif di hadapan Penolong Pendaftar Mhkamh Syariah Wilayah Persekutuan, Noriah Zakaria.

Fahmi masih cintakan isteri, sedia maafkan

Fahmi antaranya berkata, dia berkali-kali menghubungi isterinya menerusi mesej WhatsApp tetapi hanya sekali dibalas isterinya dengan knyataan mahu menghabiskan masa dengan keluarganya selain meminta Fahmi menghormati keputusannya.

” Saya sentiasa ada untuk awak (Nynaa). Awak boleh hubungi saya bila-bila masa. Saya harap kita dapat berjumpa dalam masa terdekat.

” I love you sayang. Saya sedia maafkan awak..” kata Fahmi.

Mhkamh sebelum itu menetapkan 1 Disember ini untuk sebutan semula kes terhadap permohonan itu.

Menerusi permohonan yang dibuat, Fahmi meminta isterinya kembali taat dan pulang ke kediaman mereka di Jalan Pinang, Kuala Lumpur.

Fahmi juga mahu menyelamatkan pernikahan mereka supaya Nynaa kembali menjalankan tnggungjawab sebagai isteri dan hidup dalam kasih sayang.

 

Terdahulu bapa Nyna mengaku tidak bersIah di Mhkamh Majistret Shah Alam, hari ini atas perbuatan menakvtkan secara jnayah dengan menggunakan p1stoI ke atas seorang lelaki, minggu lalu.

Harizal Hashim, 49, yang juga seorang bekas juruterbang Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) berpangkat Mejar membuat pngakuan itu selepas pertudvhan dibacakan di hadapan Maj1stret Mohamad Redza Azhar Rezali.

Fahmi dan Nynaa mendirikan rumh tngga pada 28 Ogos lalu dan belum dikurniakan cahaya mata.

Terdahulu pada 3 November lalu, Fahmi mendkwa isterinya ‘diI4rikan’ oleh bapanya ketika terbabiit dengan penggmbaran sebuah drama dan tidak pasti di mana isterinya berada.

Nynaa mendirikan rumah tangga dengan Mohamed Fahmi, 29, pada 28 Ogos lalu.

Nynaa yang merupakan bekas peserta Dewi Remaja 2019/2020 mula menceburkan diri dalam industri seni apabila berlakon dalam drama pertama, Hero Seorang Cinderella dan Kekasih Paksa Rela pada 2017.

Sumber:hmetr0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*