Wanita Mat Salleh Ini Kutip Tin Setiap Hari Dan Dipandang HlNA, Jiran Terkejvt Bila Tahu Statusnya Sebenar

Kira-kira tahun 2018 yang lalu, seorang wanita pengvtip sampah yang dipandang h1.na penduduk tempatan di sekitar bandar New York, Amerika Syarikat, mengejutkan jir4nnya dengan status sebenarnya sebagai seorang jutawan.

Lisa Silversmith yang diken4li sebagai Fiona Fiekowsky, 67, memiliki empat hartanah yang bernilai AS$8 juta (RM32 juta) di sekitar New York.

Daily Mail mel4porkan, latar belakang keluarganya juga berpendidikan tinggi apabila ibu bapanya pakar ekon0mi ker4jaan, manakala suaminya bertugas di Perbadanan Pembangunan Ekonomi Bandar New York.

Sejak 10 tahun lalu, Lisa menolak troli sampah sambil mengvtip tin setiap hari dan memperoleh sekitar AS$30 (RM122) sehari.

Katanya, mengvtip tin adalah satu cara untuk dirinya bergerak aktif dan mendekati penduduk setempat.

“Keluarga saya berpendapat t4biat saya ini teruk tapi saya rasa lvcu. Ia menjadikan saya aktif, dapat berinter4ksi dengan masyarakat.

“Mungkin saya sentiasa suka dengan kitar semula namun, alasan utama ialah kerana ia aktiviti fizikal.

“Pada masa yang sama, saya menjana sedikit pendapatan dan memastikan kawasan kejiranan ini sentiasa bersih,” katanya.

Semoga memberi manfaat.

sumber: HM

Pihak SantaiViral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman social ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*