Kongsi Foto Maryam, Sekali Netizen Perasan Sesuatu Sampai Suruh Fizo Omar Hati-Hati

Sebelum ini percutian Fizo Omar bersama isteri dan anaknya ke Johor Bahru mendapat perhatian netizen selepas foto Maryam yang dilihat berseorangan tular. Timbul dakwaan kanak-kanak itu diabaikan namun Fizo Omar menafikannya.

Netizen bagi nasihat?

Terbaru, foto yang dikongsi pelakon dan usahawan terkenal, Fizo Omar di laman Facebook bersama ibu, isteri dan anak tersayang mencuri perhatian wargamaya.

Menerusi foto yang dikongsi Fizo hanya menggunakan kapsyen ringkas emoji love berserta tarikh 2.2.22 dan dilihat sedang berada di sebuah restoran di Bentong, Pahang. Bagaimanapun, menerusi pemerhatian pihak OHBULAN! wargamaya dilihat aktif memberikan komen dan meminta supaya pelakon Pengantin Satu Malam supaya lebih berhati-hati.

Dakwa mereka, Fizo perlu lebih berhati-hati memandangkan ada ramai pihak yang sedang memerhati dan bimbang peristiwa sebelum ini kembali berulang.

Walaupun menerima komen sedemikian rupa, wargamaya turut memuji cara Fizo melayan ibunya, isteri serta anak tersayang. Terdahulu, Fizo berkahwin dengan Mawar pada November 2013 namun bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat pada 10 Julai 2019.

Hasil perkahwinan tersebut, mereka memiliki seorang anak perempuan, Wan Maryam yang kini berusia lima tahun. Selepas dua tahun menduda, Fizo bernikah buat kali kedua dengan bekas pramugari, Fazeera Nazri Aziz pada 21 Oktober 2021 dalam satu majlis tertutup yang diadakan di Janda Baik, Pahang.

Pelakon Fizo Omar simpati atas nasib yang menimpa bekas isterinya, Mawar Karim yang dikecam teruk oleh netizen gara-gara berkongsi luahan hatinya mengenai anak mereka, Wan Maryam di Instagram.

Kata Fizo dia sudah memaafkan Mawar dan menghormati pandangannya berhubung salah faham itu.

“Saya kesal apabila keluar dakwaan ini dari pihak satu lagi. Ini menyebabkan Mawar teruk dikecam netizen. Saya sebenarnya tidak dikecam kerana saya tidak ambil peduli dan sangat sibuk dengan perniagaan.

“Ramai netizen yang ‘bantai’ Mawar. Jadi, apabila orang kongsi dengan saya Mawar dikecam, saya simpati dengannya. Apa pandangan dia, saya hormati.

“Saya maafkan Mawar.. kerana mungkin dia terlalu beremosi atau mungkin ada salah faham,” katanya.

Justeru, Fizo memohon agar netizen berhenti mengecam dan menghukum bekas isterinya itu.

Terdahulu, Mawar tampil menyatakan perasaannya melihat keadaan anaknya, Wan Maryam yang didakwa bersendirian ketika bercuti di sebuah taman tema di Johor Bahru bersama Fizo baru-baru ini. Foto berkenaan diperoleh Mawar daripada kiriman pengguna di media sosial.

Namun, Fizo tampil memaklumkan situasi berkenaan hanya salah faham dan secara tidak langsung telah mencalarkan hubungan baik mereka selama ini.

Fizo Omar Jawab Tuduhan Abaikan Anak | Melodi (2022)

Tampil dalam rancangan Melodi, Fizo akhirnya menjawab beberapa persoalan yang bermain di kalangan netizan. Fizo juga ada menitipkan beberapa pesanan buat Mawar

Maryam main dalam playground bersama sepupu…disebabkan 1 gambar tu, korang (pengirim) keruhkan keadaan (minit 2:12)

Menerusi temubual bersama pihak Melodi TV3, Fizo Omar buka cerita bahawa foto viral Maryam bersendirian itu sebenarnya telah dizum secara dekat ketika bermain di sebuah taman permainan bersama sepupunya. Walhal, ramai orang dewasa termasuk dirinya dan isteri sedang memantau mereka tidak jauh dari lokasi playground tersebut. Justeru Fizo akui terkilan dengan niat pengirim gambar tersebut kerana bukan saja menimbulkan fitnah, malah mengeruhkan hubungan antara pihaknya dan bekas isteri.

Mawar muat naik video anaknya berkongsi mengenai percutian bersama Fizo dan isteri.

“Awak pernah ada adik, budak 4 tahun tahu tak perkataan ‘trouble’ tu apa? What do you expect soalan macam tu? (minit 2:55)

Apabila diajukan soalan tentang video luahan sedih Maryam pula, pelakon drama ‘Maaf Tak Indah’ tersebut enggan mengulas panjang kerana baginya setiap individu dewasa boleh menilai bagaimana tahap pemikiran kanak-kanak. Fizo Omar juga berharap sebarang isu berkaitan anak sepatutnya dapatkan penjelasan daripada pihaknya terlebih dahulu, bukan terus dimuat naik ke platform media sosial.

Saya harap dia dapat bertemu dengan jodoh & ayah tiri terbaik untuk Maryam…tak payah approval daripada saya

Berkenaan gosip tentang bekas isteri sedang dalam proses mengenali seseorang pula, Fizo selalu berdoa dan berharap dia bertemu calon jodoh yang terbaik. Bahkan pihaknya juga tidak meletakkan sebarang syarat kepada bakal ayah tiri Maryam, cukuplah sekadar ikhlas terima mereka seadanya.

Terdahulu, Fizo berkahwin dengan Mawar pada November 2013 namun bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat pada 10 Julai 2019.

Hasil perkahwinan tersebut, mereka memiliki seorang anak perempuan, Wan Maryam yang kini berusia lima tahun.

Selepas dua tahun menduda, Fizo bernikah buat kali kedua dengan bekas pramugari, Fazeera Nazri Aziz pada 21 Oktober 2021 dalam satu majlis tertutup yang diadakan di Janda Baik, Pahang.

Sumber: Fizo Omar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*