“Jika Seseorang Itu Serius Untuk Berada Dalam Hidup Anda..”-Status Hubungan Mas Khan Dengan Diana Nasimuddin Mula Jadi Tanda Tanya

Terdahulu  Hubungan mesra di antara pelakon Mas Khan dengan usahawan Diana Nasimuddin kini melangkah fasa seterusnya! Mas Khan telah tampil memberikan kejvtan dengan melamar kekasihnya Diana Nasimuddin.

Menerusi posting di Instagram, Diana Nasimuddin menitipkan ucapan romantis kerana memilih dirinya yang merupakan seorang ibu tunggal kepada tiga orang anak.

“18.11.21 menandakan peristiwa penting dalam hubungan kami. Terima kasih kerana memilih saya. Anda masih muda dan berjaya, anda memilih untuk mendedikasikan hidup anda untuk menjaga ibu tunggal ini dan tiga orang anaknya.”-Diana Nasimuddin

Bukan Perkara Mudah

Diana Nasimuddin turut memberitahu bahawa hubungan perjalanan mereka bukanlah satu perkara yang mudah dan hanya mereka tahu kisahnya.

“Saya tahu ianya bukan satu perjalanan yang mudah untuk kita tetapi hanya kita yang tahu kisah kita.

Semoga Allah SWT permudahkan perjalan kita hari ini Insya Allah. #roadtohalal”-Diana Nasimuddin

Mas Khan Akui Mudah Rasa Cembvru

Posting tersebut turut mendapat komen dari Mas Khan yang mengakui dirinya tidak sempurna dan akui dirinya mudah rasa cembvru.

“Saya tidak sempurna. Apabila bercakap mengenai hubungan, kadangkala saya serabut, saya mulakan pergaduhan, saya mudah cemburu.

Tetapi ada tiga perkara yang saya banggan menjadi diri saya, saya tidak main-main, saya memberikan yang terbaik dan apabila saya memilih awak, hanya awak. InsyaAllah”-Mas Khan

Padam Video Lamaran, Mas Khan Sudah Putus Dengan Diana Nasimuddin?

Pelakon Mas Khan mengundang tanda tanya wargamaya apabila berkongsi luahan hati yang menunjukkan seolah-olah dia sedang berdepan kekecewaan.

Menerusi laman sosial Instagram, Mas atau nama sebenarnya Mas Hidzhir Khan Mas Fadzillah Khan, 28, berkongsi luahan tersebut di ruangan kapsyen.

“Jika seseorang itu serius untuk berada dalam hidup anda, orang itu akan berusaha untuk melakukannya. Tiada alasan.

“Saya memencilkan diri saya, saya tiada motivasi diri, saya fikir tentang segala perkara negatif yang boleh berlaku.

“Saya beri kesakitan pada diri saya, fikir yang saya layak untuk perolehinya.

“Saya tak pasti kenapa saya lakukan semua itu tapi itulah diri saya sekarang ini,” tulisnya.

Memerusi pemerhatian Gempak di IG milik Mas, dia sudah memadam banyak foto dan video melamar kekasih hati, ahli perniagaan, Diana Nasimuddin, 40 tahun.

Malah di Instagram milik Diana juga, banyak foto-foto bersama Mas juga sudah dipadam.

Namun kedua-duanya masih mengikuti akaun Instagram masing-masing.

Sementara itu di ruangan komen perkongsian tersebut, ramai wargamaya memberikan sokongan dan kata-kata semangat buat Mas yang seperti berada di dalam fasa kesedihan.

“Stay strong Mas Khan. Selepas hujan ribut pasti ada pelangi. Jangan terlalu fokus pada masalah. Semoga yang baik-baik untuk you,” tulis seorang wargamaya.

“Bunga bukan sekuntum Mas. Relaks la, fokus pada target,” ujar seorang wargamaya.

“Eh tengkar lagi sama kak Diana? Sabar ya. Apa pun masalahnya semoga segera diatasi,” komen seorang wargamaya.

“Allah is the best planner,” nasihat seorang wargamaya.

“Kau dah kenapa, bunyi kecewa je. Move on bro,” kata seorang wargamaya.

“Cuba move on, dia dah ada life dan awak masih muda dan ada banyak masa. Good luck,” ucap seorang wargamaya lagi.

Pada 12 Disember lalu, Mas berkongsi video kejutan melamar Diana beserta tanda pagar #roadtohalal.

Malah, Mas pernah memaklumkan Diana menepati kualiti seorang wanita yang dicarinya selama ini.

Sekadar info, Diana atau nama sebenarnya Nur Diana Nasimuddin merupakan anak kepada ahli perniagaan automotif terkenal, Allahyarham Tan Sri SM Nasimuddin SM Amin.

Berikut Sedikit Info Mengenai Nur Diana Nasimuddin

Diana Nasimuddin merupakan salah seoang pewaris dari Naza Group, lahir pada 6 July 1981

Di samping adiknya Nadia, dia membantu mengemudi bahagian F&B Kumpulan Naza dan juga memulakan bersama platform kecantikan digital mySmink

Anak kedua Puan Sri Zaleha Ismail dan Allahyarham Tan Sri SM Nasimuddin mempunyai hubungan rapat dengan adik bongsunya, Nadia, yang bekerja rapat dengannya untuk menyelia bahagian F&B Kumpulan Naza, Lyfestyl Projects. Aura kuat mereka malah telah membawa kepada pelancaran platform kecantikan digital yang dipanggil mySmink

Tentu ramai yang mengenali adik-beradik popular yang sukses dalam perniagaan ini. Anak-anak kepada pengasas syarikat Naza Group, Allahyarham Tan Sri Dato’ Sri Utama SM Nasimuddin ini layak dilabel sebagai ‘business mogul’!

Adik beradik ini terdiri daripada SM Faisal Nasimuddin, Nur Diana SM Nasimuddin, SM Nasarudin Nasimuddin, SM Faliq Nasimuddin dan Nur Nadia Nasimuddin.

Diana Nasimuddin di samping adik-beradik

Arwah Tan Sri Nasimuddin SM Amin

Arwah bermula sebagai kerani dan pembantu kontraktor binaan di syarikat pembinaan bapanya. Pada tahun 1974, beliau mampu menyimpan RM80,000 dalam akaun hasil gaji sebagai pembantu ayahnya.

Minat arwah terhadap kereta dan automobil membuahkan hasil dengan membeli 20 permit import (AP) dan mengimport kereta buatan asing dari Jepun.

Kumpulan Naza kini ada 14 bahagian perniagaan yang meliputi industri seperti kredit dan sewaan, kejuruteraan, hotel, insurans, alat ganti jentera, pengilangan, hartanah dan banyak lagi.

Anaknya Datuk Wira SM Faisal adalah Pengerusi Eksekutif Bersama Kumpulan Naza serta Pengasas dan Pengarah Urusan Eftra Holdings Sdn Bhd.

SM Nasarudin pula merupakan Ketua Operasi Naza Corporation Sdn Bhd dan mengambil alih jawatan CEO di tiga syarikat Naza iaitu Nasim Sdn Bhd, Naza Corporation Sdn Bhd dan NZ Diners Sdn Bhd.Beliau juga memegang jawatan sebagai Presiden Majlis Paralimpik Malaysia (MPM).

Anak lelaki bongsu iaitu SM Faliq memegang jawatan Naib Pengerusi Eksekutif dan Pengarah Urusan Naza TTDI Sdn Bhd dan berkahwin dengan Chryseis Tan anak kepada Pengerusi Berjaya Corporation Berhad iaitu Tan Sri Vincent Tan.

Kami mengucapkan tahniah dan tak sabar mahu melihat pasangan serasi ini di atas pelamin!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Trending

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*