Ziarah Kubuv Kristi4n, Baby Shima Jadi Bualan. Sekali Shima Tampil Cerita Perkara Sebenar

Sepotong video penyanyi Baby Shima menziarahi ku.bur Kris.tia.n yang dimuatnaik di akaun Instagramnya mengundang pelbagai krit.ika.n dan k.ecam.an netizen.

Ada yang mempe.rtikaikan tind.akannya menzia.rahi kubur Kristian malah ada yang mengkritik penampilannya yang tidak bertudung ketika menziarah kubur berkenaan.

Enggan terus mencetuskan perbalahan dalam kalangan netizen, Shima tampil menjelaskan keberadaannya di kub.u.r Kr.is.ian dengan berpakaian baju kur.ung serba hitam itu.

“Shima ada ramai saudara mara Kri.st.an. Atok, neenk, ada Islam ada Kri.stia.n. Jadi, tolong hormat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NENG BABY SHIMA (@babyshimaofficial)

“Boleh je melawat ku.bur bukan Islam. Shima dah tanya kat ustaz tapi ramainya yang aca.h-aca.h ustaz me.nja.tuhkan hu.ku.m. Payah bila rasa ilmu tinggi sangat… Semua je tak kena!

“Bila kesa.lahan diri sendiri buat-buat tak nampak!” jelasnya.

Justeru, Shima bagaimanapun memberitahu dirinya tidak akan memaafkan individu yang sentiasa mencari salahnya dan menghinanya.

“Kepada sesiapa sahaja yang tak henti maki-maki dan hina saya, sampai matipun Shima takkan maafkan korang,” tambahnya menerusi kemaskini di Instagram Stories.

Shima baru-baru ini tampil dengan lagu rayanya berjudul Pulang yang turut diselitkan dalam potongan video di ku.bu.r terbabit.

 

Sumber: Gempakt

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*