Tak Kisah Pada Mulut Orang Lain, Kali Ni Bapa Tampil Dedah Sifat Sebenar Adibah Noor Sebagai Seorang Anak

Seorang anak yang taat! Itu keperibadian Allahyarhamah Adibah Noor daripada pandangan ‘mata’ ayahnya, Mohd Omar Zainal Abidin, 89. Malah, menurut Mohd Omar, Adibah Noor juga disifatkan sebagai seorang anak yang tidak kedekut dan permurah.

“Dia ok, taat, tak kedekut. Bagi saya dia ok je, pada orang lain terpulang pada dia,” katanya ringkas. Tambah Mohd Omar, dia akui pelantun lagu Terlalu Istimewa itu memang tidak memberitahu mengenai sakit dihadapinya. “Dia tak bagitahu sesiapa pun. Kita pergi hospital hari itu dia tak bagitahu pun,” katanya ringkas. Mohd Omar berkata demikian usai majlis pengurusan jasad Allahyarhamah di Tempat Persemadian Islam AU4, Taman Keramat Kuala Lumpur pada jam 11.31 pagi tadi.

Ratusan hadirin termasuk ahli keluarga, sahabat dan rakan artis tampil memberi penghormatan terakhir kepada Allahyarhamah. Antara rakan selebriti yang hadir memberikan penghormatan terakhir ialah penyanyi dan komposer Datuk M.Nasir, Anuar Zain, Datuk Hans Isaac, dan pelakon Remy Ishak.

Untuk rekod, industri seni dikejutkan dengan kehilangan sebutir permata yang disayangi ramai, Allahyarhamah Adibah Noor. Arwh sebelum ini pernah menyertai program realiti Gegar Vaganza (GV8). Adibah atau nama sebenarnya Adibah Noor Mohamed Omar telah menghembuskan nafasnya yang terakhir kira-kira jam 6.00 petang Sabtu di Hospital Gleanegles.

Sumber: era

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*