Anak DS Najib diarah langsai CUKAl tertunggak RM37.6 juta kepada LHDN

Buat yang kurang arif, hasil kutipan cuk4i digunakan oleh pihak kerajaan untuk mentadbir, membangun dan menguruskan perbelanjaan negara. Ringkasnya, cuk@i yang dibayar oleh setiap individu bakal akan dapat manfaat dan dinikmati semula oleh rakyat Malaysia.

Menerusi lap0ran Berita Harian, Datuk Mohd Nazifuddin dan juga merupakan anak lelaki kepada bekas Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak, dikehendaki membayar tunggakan cuk@i pendapatan berjumlah RM37.6 juta kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

Mahkmah Tinggi benarkan permohonan LHDN

Sebentar tadi, Mahkmah Tinggi memutuskan dan membenarkan permohonan LHDN mendapatkan penghakiman terus dalam k3s s@man terhadap Mohd Nazifuddin bagi menuntut jumlah RM37.6 juta terb@bit.

Namun, pegu@m yang mewakili Datuk Mohd Nazifuddin, Muhammad Farhan Muhammad Shafee, menyatakan pihaknya akan mengemukakan rayuan terhadap keputusan berkenaan.

Pandangan orang ramai…

Sudah tentunya, jumlah tunggakan cuk@i yang bernilai RM37.6 menjadi bualan hangat oleh para netizen di ruangan komen. Pelbagai krit!kan turut dilmparkan di ruangan k0men yang mengulas lsu tunggakan cuk@i terbabit.

Kena check anak2 menteri lain jugak…”

Betapa k0rupnya p0litik Malaysia…”

Boleh buat derma untuk orang2 memerlukan…”

Sumber: Berita Harian

Via OMM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*