[VIDEO] Dah la b4ntai penunggang motor lain, lelaki bawa ‘nurse’ tunjuk lagak kat simpang jalan

Waktu pagi sememangnya situasi yang agak kalut apabila masing-masing berpusu dijalan bagi memulakan tugas harian. Kenderaan juga pastinya bersimpang siur di jalan raya dan kesesakan lalu lintas sudah tentu berlaku.

Jadi, sikap sabar haruslah lebih diutamakan agar tidak berlaku sebarang kejadian tidak diingini ketika menuju ke tempat mencari rezeki.

Tunjuk lag4k

Namun begitu, ada juga yang tidak berjaya mengawal am4rah disebabkan salah faham ketika mengendali kenderaan.

Menerusi perkongsian seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Hisyam Nozi, dia telah memuat naik satu video mengenai sikap menunggang motosikal yang memukul penunggang motosikal yang lain disebabkan salah faham dijalan.

Sampai anak isteri kena tolak sampai jatuh

Menerusi maklumat dari Hisyam, penunggang motsikal tersebut yang membawa seorang jurur4w4t telah menolak satu motosikal lain sehingga penumpangnya yang merupakan seorang kanak-kanak dan wanita dewasa turut terjatvh dari motosikal.

Dalam kenyataan tersebut juga, dia ingin melaporkan hal tersebut kepada pihak berkuasa kerana kejadian tersebut berlaku dalam kawasan Masjid Khalid al Walid MINDEF.

Orang2 macam ni patut kena pelajaran

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen yang pelbagai di ruangan muat naik itu.

Mereka telah menyelar tindakan b1adap lelaki itu kerana membawa imej bvruk kepada petugas barisan hadapan apabila sesuka hati menc3derakan orang lain tanpa sebab yang kukuh.

Buat malu nama kementerian

Budi bahasa budaya kita merupakan satu slogan kebanggaan negara kita. Budi bahasa ialah norma kehidupan masyarakat Malaysia yang terkenal dengan santun perkataannya dan indah pertuturannya.

Pada hari ini, masyarakat Malaysia masih lagi terkenal dengan tinggi pekertinya, dan mulia sifatnya.

Janganlah kerana segelintir mereka yang bersikap begini, Malaysia dipandang bvruk oleh orang luar

Sumber : MB

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Tehsatkoba viral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*