“Saya dapat maklumat tidak tepat” – Tiimbalan Menteri Minta Maaf Lepas Tvduh Veveonah ‘Meniipu’

Semalam agak kec0h di media sosial bila netiizen dikejutkan dengan dakwaan dari Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Zahidi Zainul Abidin yang mengatakan YouTuber Veveonah terpaksa panjat pokok untuk mendapatkan internet bagi menduduki peperiksaan adalah tidak benar.

Bercakap dalam Dewan Negara, Datuk Zahidi mengatakan yang pihaknya dah pun menjalankan siasatan dan mendapati ketika video tersebut dirakamkan, tak ada peperiksaan pun yang sedang berlangsung.

 

Sejak itu, pelajar-pelajar dari Universiti Malaysia Sabah telah bersama-sama menyokong Veveonah menepiis dakwa4an tiimbalan menteri tersebut serta turut menunjukkan bukti bahawa ketika itu memang ada peperiksaan.

Ekoran ini, malam tadi Datuk Zahidi telah keluarkan kenyataan permohonan maaf di Facebook peribadinya kerana membuat kenyataan tidak tepat dan menuvduh Veveonah membuat video tersebut sebagai hiiburan semata-mata.

Saya telah mendapat maklumat yang tidak tepat dalam menjawab soalan tambahan. Saya ingin memohon maaf kepada adik Veveonah Mosibin dan juga akan membuat pembetulan di Dewan Negara Isnin nanti.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Sumber: LOBAKMERAH

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*