“Panggil lah elok sikit” – Annuar Musa Dikec4m Gara2 Ini

Nama Veveonah Mosibin akhir-akhir ini hangat diperdebatkan di laman media sosial kerana video tular dia mengambil peperiksaan di atas pokok itu dikatakan palsu.

Dakwaan itu dikemukakan sendiri oleh Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Zahidi Zainul Abidin dalam Persidangan Dewan Negara.

Ramai pihak yang mengatakan persoalannya di sini adalah kemudahan internet yang perlu disediakan oleh kerajaan dan bukannya menuding jari siapa salah, siapa benar.

Tidak ketinggalan, Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa juga memberi pandangan beliau di Twitter peribadinya terhadap isu ini.

 

Namun, penyataannya itu diselar netizen apabila beliau salah mengeja nama gadis itu selain menggelarkan Veveonah sebagai ‘Tree Girl’.

“Isu Viveonnah Mosibin @ tree girl semestinya membuka mata kita semua. Terimalah kenyataan bahawa masih banyak kampung di kawasan pedalaman Sabah n Sarawak memerlukan kemudahan infrastruktur termasuk rangkaian komunikasi yang lebih baik. Usahakan lah dan berhenti bersikap sambil lewa”

Walaupun tweet Annuar Musa itu mengandungi mesej yang bermanfaat, namun netizen masih tidak berpuas hati dengan gelaran ‘Tree Girl’ yang diberikan seolah-olah memperlekehkan Veveonah.

Tweet ini juga mendapat respon daripada beberapa ahli politik lain yang mengkritik tindakan Annuar Musa menggelarkan Veveonah ‘Tree Girl’.

 

 

Diharapkan selepas ini agar semua pihak lebih berhati-hati dalam mengemukan pendapat lebih-lebih lagi berkaitan isu yang sensitif.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Sumber: Lobakmerah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*