“Tolong laksanakan PKP di Sabah” – Netizen Risau Kes Di Semenanjung Semakin Meningkat, Minta Kerajaan Ambil Tindakan

Semalam, KKM mengumumkan terdapat sebanyak 150 k3s baharu Covid-19. Dari kesemua kes ini, 146 adalah kes tempatan manakala 4 merupakan kes import.

Seperti sejak kebelakangan ni, Sabah masih mempunyai kes yang terbanyak iaitu 124 kes diikuti dengan Selangor 11 kes, KL 6 kes dan Pahang 4 kes.

Dari pecahan kes ni, di Selangor saja sebanyak 8 kes merupakan saringan pulang dari Sabah dan kesemuanya merupakan warganegara Malaysia.

Tak cukup dengan itu, sebanyak enam pusat membeli-belah di Lembah Klang terp4ksa ditutup kerana staf mereka didapati positif C0vid-19.

Ditambah pula dengan pengumuman Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri semalam mengatakan individu pulang dari Sabah yang mendapat keputusan negatif tak perlu menjalani kuar4ntin di rumah sementara menunggu uji4n saringan ke dua.

Ekoran ini, ramai netizen risau dengan peningkatan ini lebih-lebih lagi selepas Pilihan Raya Negeri (PRN) yang baru je selesai di Sabah. Dorang meminta agar kerajaan segera laksakan PKP di Sabah sebelum kes di semenanjung tambah meningkat.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Sumber: Lobakmrah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*