Suami Beri Alasan Hidap Cov1d-19, Tinggalkan Isteri, Rupa Rupanya…

Segelintir manusia menggunakan c0v1d-19 sebagai alasan untuk mengelakkan sebarang interaksi sosial pada masa kini. Ada juga yang mengambil kesempatan untuk berjauhan dan tidak bertemu dengan pasangan.

Seorang lelaki berusia 28 tahun dari India men1ngg4lkan rumah setelah memberitahu isterinya bahawa dia mengh1dap c0v1d-19.

Tidak hanya mengatakan dirinya positif c0v1d 19, lelaki tersebut juga mendakwa dia akan m4ti. Dia kemudian masuk dalam kategori ‘orang hilang’ selepas isterinya membuat laporan p0lis kerana si suami tidak lagi pulang ke rumah selepas menelefonnya.

Memetik laporan Khaleej Times, lelaki yang berasal dari Navi Mumbai itu hilang pada 24 Julai. Dia memanggil dan memberitahu isterinya bahawa dia telah positif c0v1d-19 dan tidak dapat hidup lagi.

Sebelum sempat isterinya bertanya lanjut, lelaki itu terus mem4tikan telefon. Wanita itu kemudian menghubungi abangnya untuk meminta bantuan p0lis lalu membuat aduan tentang  k3s orang hilang.

Setelah mencari lelaki itu, p0lis hanya menemui basikal, topi keledar, beg dan kunci di jalan di Sektor 17 Vashi, tetapi lelaki itu sendiri tidak dapat dijumpai.

Menurut seorang Asisten Komisioner p0lis (ACP) dalam kes tersebut, si4sat4n dilakukan setelah aduan tersebut dilakukan.

p0lis cuba mengesan lokasi telefon bimbit lelaki itu bahkan memeriksa rakaman kamera keselamatan di kawasan itu.

Setelah menyiasat, p0lis mengetahui bahawa lelaki itu telah membuat panggilan ke talian hotline bantuan p0lis India iaitu 100.

Panggilan dilakukan dua kali pada malam dia hilang dan disy4ki bahawa ia boleh menjadi k3s permusvhan dan romp4kan.

Namun, setelah melakukan si4sat4n lebih lanjut, p0lis mendapati lelaki itu mempunyai kekasih dan misi mencari bermula.

Pencarian selama sebulan menunjukkan bahawa lelaki itu pergi ke Indore, kira-kira 582 kilometer dari Navi Mumbai.

Satu pasukan kemudian dihantar untuk mencari lelaki itu dan dia didapati tinggal bersama kekasihnya di Indore. Lelaki itu kemudian dibawa pulang ke Mumbai pada 15 September.

Sumber: Khaleej Times

Sumber : Gempak

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*