“Kami pula yang s4lah..” – Rakyat sudah alpa? Netizen ‘naik angin’ dengan kenyataan Menteri Kesihatan

Baru-baru ini menerusi laporan Harian Metro, Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba, mengeluarkan kenyataan mengulas mengenai sikap masyarakat dalam menangani C0vid-19.

Datuk Seri Dr Adham Baba, berkata, ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dikuatkuasakan, dapat dilihat bahawa rakyat cakna mengenai keselematan diri dalam mengek4ng penul4ran video.

menara city one - Malaysiakini

Namun, ketika Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) beliau berkata rakyat sudah mula leka dan kurang peka dalam membudayakan norma baharu.

“Namun, ketika Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) kita lihat amalan ini nampaknya belum menjadi budaya. Ada yang berses4k-ses4k ketika membeli belah dan menggunakan lif selain tidak memakai pelitup muka…”

“Bagaikan tidak takvt m4ut. Mereka hanya risau dan takvt apabila mendengar kes meningkat dan bila ada penguatkuasaan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di tempat-tempat tertentu…”

“Bagaikan tidak takut m4ut…”

Pak menteri kami tak alpa

Dalam pada itu, menjengah ke ruangan komen, nampaknya rata-rata netizen kurang bersetuju dengan tanggapan menteri kesihatan itu, yang seakan-akan meletakan s4lah terhadap rakyat semata-mata berikutan kenaikkan j4ngkitan C0vid-19.

Eh rakyat pula s4lah

Asyik nak s4lahkan rakyat jer

Sumber : Harian MetroOMM

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*