“Universiti tvtup, sekolah buka pula”- Mak ayah bimbang, k3s C0vid-19 di Selangor makin meningkat

Bimb4ng dan t4kut, itulah yang kini sedang dirasai oleh rakyat Malaysia khususnya yang berada di Selangor apabila dimaklumkan kes baharu semakin men1ngkat.

Memetik laporan Harian Metro, Selangor kini sudah merekodkan 31 kes tempatan, menjadikan kes aktif terkumpul bagi p4ndemik berkenaan di Selangor adalah sebanyak 160 k3s.

Menerusi perkongsian di Facebook Pasukan Petugas Pencegahan C0vid-19 Selangor (STFC), Malaysia telah mencatat kes jangk1tan tertinggi untuk tiga hari berturut-turut.

“Ingat! Jika warga Selangor leka, kita bakal mengulangi semula ker0sakan ekonomi yang lebih teruk daripada Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dahulu…”

Daripada maklumat di Facebook Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS), 31 kes itu membabitkan 14 kes di daerah Klang iaitu lapan saringan kontak rapat di mukim Klang, empat kes saringan Kluster Jalan Meru di mukim Klang, satu kes saringan Kluster Jalan Meru di mukim Kapar, satu kes saringan pulang dari Sabah di mukim Klang.

 

Tak berani hantar anak pergi sekolah

Dalam pada itu, kebanyakan netizen mula bimb4ng malah ada dalam kalangan mereka meminta agar sekolah ditvtup kerana risau anak-anak terkena jangk1tan pandemik tersebut.

Pakat jaga diri lepas ni

Tolong la tvtup sekolah

Sumber : Harian Metro , Jabatan Kesihatan Negeri SelangorOMM

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*