“Pergi Veterinar Pun Kena Ada Surat Ke?” D4kwa Polis Tak Rileks, Gadis Ini Teruk Dihent4m Netizen

 

Umum mengetahui Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ditetapkan sekiranya sesebuah negeri itu dikenakan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Antaranya termasuklah larangan merentas daerah kecuali sekiranya individu itu mempunyai kecem4san ataupun tugasan kerja yang perlu disempurnakan.

Namun, mereka yang mempunyai hal penting seperti itu juga perlu menunjukkan surat pengesahan daripada majikan ataupun yang telah dipohon daripada pihak berkuasa.

Baru-baru ini tular berkenaan seorang gadis yang ingin menghantar haiwan peliharaannya ke veterinar, namun ia menjadi perdebatan hebat antara gadis tersebut dengan netizen di laman Twitter pada 24 Oktober.

 

 

Sesudah memberhentikan kenderaan, polis berkenaan meminta kad pengenalan dan lesen gadis tersebut.

Gadis itu mengeluarkan kad pengenalannya dan menyatakan bahawa beliau mahu ke veterinar untuk menghantar kucing peliharaannya.

Namun, sudah menjadi tugas pihak polis untuk meminta surat permohonan merentas daerah sebelum melepaskan seseorang itu ke daerah lain, tetapi gadis itu gagal menunjukkan surat itu.

Jelas gadis tersebut, dia juga tidak perasan bahawa dia perlu memberhentikan kenderaannya.

Menerusi ruangan komen pula, rata-rata berpihak kepada pihak polis yang hanya menjalankan tugas:-

Apa-apa pun, jangan lah kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Cuba bertolak ansur, dan faham tugas masing-masing ok..

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Sumber : HOTFM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*