Pilu dengar kisah Allahyarham Siti Nur Surya, Ebit Lew ziarah keluarga di Terengganu

 

Prihatin dengan nasib yang menimpa keluarga Allahyarham Siti Nur Surya Ismail, pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew bergegas ke Terengganu bagi menziarahi ahli keluarga itu.

Dalam perkongsian beliau di Facebook sebentar tadi, dapat dilihat kesedihan di mata bapa m4ngsa, Ismail Muda yang terus memeluk sebalik beliau tiba di kediaman keluarga terbabit.

“Arw4h anak yang baik ustaz”

Lebih memilukan apabila Ismail yang berusia 58 tahun meluahkan rasa tersimpan di hatinya berikutan kehilangan Allahyarham yang disifatkan sangat baik dengan menjaga si ibu yang telah terlantar s4kit.

“Saya tak dapat lupa ustaz.  Arw4h anak baik. Beliau selepas SPM sentiasa jaga maknya yang s4kit kanser.

“Boleh urus seorang diri dibantu adik perempuannya tingkatan 3. Sanggup korb4n belajar sebab nak jaga mak dekat rumah,” kata bapanya.

Sempat kongsi kisah nabi

Dalam muat naiknya itu juga, Ebit Lew turut berkongsi kisah ketabahan hati Nabi Yakob A.S kepada keluarga berkenaan sebagai teladan untuk mereka semua.

Pada perkongsian tersebut, pendakwah tersebut juga telah menitipkan sedikit sumbangan kepada keluarga Allahyarham dan mendoakan agar mereka semua diberi kekuatan menempuhi dugaan yang berat ini.

Sehubungan dengan perkongsian itu, warganet tidak lupa mengucapkan terima kasih kepada Ebit Lew kerana begitu prihatin dengan nasib yang menimpa keluarga ini.

Mereka juga mendoakan agar seluruh ahli keluarga Nur Surya tabah menerima dugaan dan berharap agar suspek dikenakan hukuman setimpal dengan apa yang telah dilakukan.

Sumber: Ebit Lew via omm

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*