‘Nanti Bolehlah Ganti Papa’ – Bapa Sempat Bagi ‘Hint’ Terakhir Sebelum ‘Pergi’

 

Aj4l, jodoh dan rezeki sudah ditetapkan oleh Allah S.W.T semenjak kita berada di dalam kandungan ibu lagi. Kita sebagai hambaNya perlu reda dengan setiap ujian yang diberikan.

Di Twitter seorang jejaka yang dikenali sebagai Epul, berkongsi kisah sebak kehilangan ayahnya sendiri. Ayahnya meningg4l dunia akib4t s4kit j4ntung.

Benda paling takvt sudah terjadi

 

Menerusi tweet tersebut, Epul menceritakan ayahnya sudah pergi mengadap Ilahi lima hari yang lepas (14/11). Dia sempat menceritakan detik-detik terakhir sebelum ayahnya meningg4l dunia.

ALONGGG BANGUN TENGOK PAPA NI

Pada hari kejadian, ibunya menyuruh dia bangun dari tidur untuk memeriksa keadaan ayahnya ketika itu. Namun, luluh hatinya apabila melihat ayahnya sudah tidak lagi bernyawa. Pada mulanya, dia beranggapan ayahnya hanya pengsan ketika itu. Tetapi, adik kepada ibunya sudah mula mengalirkan air mata.

Adiknya ketika itu sempat menyuruhnya untuk mengerakkan ayahnya untuk bangun seperti biasa. Ketika kejadian, ambulans datang agak lewat, dan menerusi mesin yang digunakan oleh ayahnya menunjukkan nadi dan degupan jantung ayahnya tidak lagi berdegup seperti biasa.

Arwah sakit jantung

Jelas Epul, sebelum ini ayahnya menghid4p peny4kit jantung dan baru sahaja dimasukkan spring pada minggu yang lepas. Pada mulanya, dia dan adiknya sudah merasakan sesuatu bakal terjadi kepada ayahnya disebabkan kelakuan ayahnya yang mula berubah sedikit demi sedikit.

Dia juga menceritakan momen-momen terakhir bersama ayahnya ketika itu. Tambahan pula, ayahnya ketika itu seakan-akan memberi ‘hint’ terakhir sebelum meningg4l dunia di rumah mereka. Semasa hari pengebumian, Epul sempat memberikan penghormatan kepada ayahnya buat kali yang terakhir.

Tidak berakhir di situ, dia meminta orang ramai untuk sedekahkan Al-Fatihah kepada arw4h ayahnya dan sempat berpesan kepada orang lain untuk menghargai ibu bapa sementara mereka masih ada.

Menerusi ruangan balas, rata-rata kawannya mengucapkan salam takziah dan mendoakan supaya arw4h ayahnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Sumber: Epul via ohbulan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*