Menu M4ti Tert3mbak Di Sempadan. Maria Tunku Sabri sempat ubah balik, tapi benda dh tersebar

 

Pengacara Maria Tunku Sabri dis3lar pengikut di laman sosial Instagram (IG)nya selepas menamakan menu masakannya sebagai ‘Ikan Siakap 3 Rasa M4ti Tert3mbak Di Sempadan Malaysia-Thai’.

Menerusi ruangan kapsyen, Maria turut mengucapkan takzi4h kepada keluarga anggota PGA terk0rban dan meluahkan rasa simp4ti terhadap kedua-dua mendi4ng.

“’Ikan Siakap 3 Rasa M4ti Tert3mbak Di Sempadan Malaysia-Thai’.

“Apalah nak jadi m4ti katak saja Pegawai Gerakan Am di sempadan Msia-Thai. M4ti sy4hid dalam menjalankan tugas demi negara, takzi4h buat keluarga,” tulisnya.

Bagaimanapun nama resipi dan tulisan ‘m4ti katak’ mengundang rasa tidak puas hati di kalangan pengikut dan meny3lar tindakan bekas pengacara Jalan-Jalan Cari Makan itu sebagai tidak s3nsitif.

“Just incase you don’t realize this, you are being ins3nsitive towards the vict-im and his family. Tak rasa bers4lah ke? Siap namakan resepi macam tu, it’s not even funny. Manners makes man Maria. You should know better!,” tulis seorang pengikut.

“Katanya bagi nama resepi sesuai dengan berita terkini, tapi mendiang bukan Islam takkan tak tau pula,” tambah seorang lagi.

“Rasanya kurang elok kot..macam mempers3ndakan pegawai pga yg meninggal demi negara,” tegur seorang wargamaya.

Bagaimanapun selepas menerima komen neg4tif daripada pengikut, Maria dilihat telah memohon maaf sekiranya niat disalah erti.

Maria juga dilihat telah menyunting semula tulisannya di ruangan kapsyen.

Maria dilihat menukar ayat ‘m4ti tertembak’, ‘m4ti katak’ dan ‘m4ti sy4hid’.

“Ikan Siakap 3 Rasa Terkesan Anggota PGA Tert3mbak Di Sempadan MSIA-THAI. Apalah nak jadi m4ati camtu saja Pegawai Gerakan Am di sempadan Msia-Thai.

“M4ti dalam menjalankan tugas demi negara takzi4h buat keluarga,” ayatnya selepas disunting.

Dalam kej4dian 3.10 pagi semalam, anggota PGA, Sarjan Baharuddin Ramli, 54, m4ut selepas terk3na dua das t3mbakan pada d4da dan p3rut, manakala Norihan p4rah terkena temb4kan pada kanan per-ut.

Hari ini di laporkan di Bukit Kayu Hitam: Seorang lagi anggota Batalion 3 Pasukan Gerakan Am (PGA) dilaporkan ced3ra selepas terkena t3mbakan ketika bertugas di sempadan Malaysia-Thailand dekat sini, petang tadi.

Dalam kej4dian pada jam 6.15 petang itu, anggota terbabit sedang melakukan kawalan sempadan di Pos M16 Bukit Kayu Hitam sebelum secara tiba-tiba terkena t3mbakan.

Difahamkan, anggota terbabit mengalami kec3deraan ringan pada per-ut berikutan pelu-ru yang dipercayai dilep4skan dari arah negara jiran terkena baju kalis pelu-runya.

Anggota terbabit sudah dibawa keluar dan kini sedang mendapat raw4tan lanjut.

Ketua Polis Kedah, Datuk Hasanuddin Hassan, ketika dihubungi mengesahkan keja4dian dan si4satan lanjut berhubung kej4dian sedang dilakukan pihak berkuasa.

Katanya, maklumat lanjut berhubung kej4dian akan dimaklumkan dalam tempoh terdekat.

Ini adalah keja4dian kedua membabitkan s3rangan sehingga menyebabkan kec3deraan ke atas anggota PGA selepas dua anggota PGA diserang di Pos TS9 berdekatan Padang Besar, Perlis, semalam.

Dalam kejadi4n pada jam 3.10 pagi itu, anggota PGA, Sarjan Baharuddin Ramli, 54, m4ut selepas terkena

Sumber: Samsohorr via transformasi

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*