Kata2 Dai Syed

 

SUSULAN enam lap0ran diterima pihak p0lis membabitkan pelbagai kes4lahan s3ksual, r3man terhadap pendakwah selebriti iaitu Da’i Syed disambung lagi selama lima hari bermula Rabu hingga Ahad ini bagi memb4ntu sias4tan.

Perintah r3man dikeluarkan Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi Shah Alam, Tuan Ahmad Feisal Mohd Azmi pada Selasa.

Da’i Syed atau Syed Syah Iqmal Mohammad Shaiful Syed Jamallulail kelihatan t3nang ketika hadir ke Kompleks Mahkamah Shah Alam kira-kira pukul 11 pagi.

Susp3k yang berusia 25 tahun memakai baju yang sama berwarna hijau ketika hadir untuk permohonan r3man pertama pada Jumaat, 27 November lalu.

Dia yang kelihatan ku-sut dan seolah-olah tidak teru-rus bagaimanapun sempat mengucapkan terima kasih kepada pihak media yang membuat liputan.

Da’i Syed hadir dalam keadaan tidak ter-urus.

“Terima kasih banyak semua. Alright thank you… Assalamualaikum jumpa lagi,” katanya sebelum meningg4lkan mahk4mah sebeum memasuki kenderaan p0lis.

Sementara itu peguam Ahmad Amzar Ahmad Azlan yang mewakili susp3k memberitahu pihak media, Da’i Syed men4fikan kesemua tu-duhan yang dibuat ke atasnya.

Dia akan cuba memb3rsihkan namanya melalui peruntukan undang-undang yang ada.

“Dia menafik4n sebarang kesal4han terhadap adu-an atau tudu-han yang dibuat terhadapnya dan dia sedia memberi kerjasama kepada p0lis untuk memb-uktikan bahawa dia tidak ber4lah.

“Dia akan cuba membersi-hkan namanya melalui peruntukan undang-undang yang ada.

“Saya dimaklumkan ada banyak report tiba-tiba muncul, ada kemungkinan akan disambung si4satan di balai-balai lain,” ujar peguam bela kepada mStar.

Pada 26 November lalu, seorang pendakwah muda dikenali sebagai Da’i Syed atau nama sebenar Syed Shah Iqmal Mohammad Shaiful Syed Jamalluail ditahan selepas polis menerima lap0ran d4kwaan r0gol terhadapnya.

Susulan itu, pihak polis berajaya mendapatkan perintah r3man daripada Timbalan Pendaftar Mahkamah, Mohd Zamir Suhaimee selama lima hari bermula 27 November lalu bagi membolehkan pihak p0lis menjalankan si4satan.

Wanita berkenaan mendakwa dir0gol di sebuah rumah di Shah Alam, Selangor pada September 2019.

BAGAIMANA CARA DAI SYED BERJAYA UMPAN RAMAI GADIS DIDEDAHKAN. RUPANYA INI ‘MODUS OPERANDI’ MENCARI ‘M4NGSAA’

INSTAGRAM DAI SYED YANG DIKATAKAN MENJADI TEMPAT ‘MEMANCING’ GADIS

Huzir berkata, s1iasatan mendapati semua mang.sa dikenali itu adalah pengikut laman Instagram sus.pek.

“Sehingga kini tujuh laporan diterima membabitkan sus.pek di sekitar Lembah Klang.

“Daripada tujuh laporan itu, dua membabitkan Seksyen 376 Kanun Kesek.saan, Seksyen 354 Kanun Kesek.saan iaitu cabul (3), S3ksyen 377C Kanun Kes3ek.saan dan satu kes diklasifikasikan sebagai tiada tindakan lanjut susulan tiada unsur gangguan se3k.sual,” katanya.

Menurutnya, semua mang.sa berusia lingkungan 22 hingga 26 tahun dan terdiri penuntut dan individu yang baru bekerja.

Sumber : https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2020/12/648110/ajak-makan-sebelum-lakukan-perbuatan-terkutuk

Polis terima 6 laporan

Dalam perkembangan terbaharu, Ketua Sias4tan J3nayah Selangor, Datuk Fadzil Ahmat berkata, pihak polis akan mendapatkan perintah mahkamah bagi menyambung r3man terhadap pendakwah muda berkenaan selepas pihaknya menerima beberapa lap0ran terbaharu mengenai s4lah laku s3ksualnya.

Suspek yang sepatutnya tamat tah4nan r3man bagi kes pertamanya pada Selasa akan terus disi4sat selepas polis menerima sehingga enam laporan masing-masing membabitkan lima lap0ran di daerah Shah Alam sementara satu di Petaling Jaya.

Justeru beliau meminta orang ramai yang mungkin menjadi mngsa pendakwah selebriti itu agar tampil membuat lap0ran polis.

Susp3k pernah menyertai sebuah rancangan realiti keagamaan pada 2016 sebelum popular sebagai penyanyi dan pelakon.

Kepada yang tidak mengenali pendakwah muda ini, Da’i Syed bukan sahaja terkenal di Malaysia tapi pernah popular di Indonesia dengan nama Syed Iqmal. Lihat 5 fakta Da’i Syed yang ramai tak tahu.

1 Da’i Pendakwah Nusantara pada tahun 2016

Da’i Syed atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohd Shaiful Jamalullail merupakan bekas peserta Da’i Pendakwah Nusantara pada tahun 2016. Walaubagaimanapun, dia tersingkir untuk mara ke final pada episod ke-11. Da’i Syed dikenali selalu tampil dengan gaya penyampaian yang bertenaga dan bersahaja.

2 Meraih Populariti Di Indonesia

Bukan di Malaysia sahaja, Da’i Syed telah mencipta nama di Indonesia dengan menyertai Akademi Sahur Asia atau Aksi Asia 2018. Da’i Syed mendapat tempat ke-3, dan menerima hadiah wang tunai sebanyak IDR 50 juta atau sekitar RM14, 474. Aksi Asia 2018 merupakan rancangan realiti dan bakat yang disiarkan di Indosiar pada bulan Ramadan, setiap Sahur pada bulan Ramadan.

3 Mendapat Gelaran ‘Talang Air’

Selain cara berdakwah yang menarik, di Indonesia, Da’i Syed juga terkenal dengan rambutnya, yang digelar ‘Talang Air’ kerana menyerupai seperti tanki air di rumah oleh juri profesional iaitu Ustazah Mama Dedeh di Aksi Asia 2018. Tanpa diduga, kerana nama panggilan ini, Da’i Syed mengaku, dia mengatakan bahawa dia telah menjadi popular. Tidak hanya di Malaysia, tetapi juga di Indonesia.

“Sekarang di Indonesia dan di Malaysia orang memanggil saya Talang Air. Di Malaysia dulu saya dipanggil Dai Syed, tetapi sekarang Talang Air, “kata Da’i Syed di Indosiar Studio.

Da’i Syed bersaing dengan 24 peserta lain dari Malaysia, Indonesia, Brunei Darussalam, Timor Leste dan Singapura.

4 Sudah Melahirkan Banyak Single

Dalam bidang nyanyian, Da’i Syed sudah mempunyai beberapa single. Antaranya berjudul Keagungan Cinta-Mu ciptaan Aiman Zul 2 By 2 dan lirik bersama Da’i Syed. Manakala single kedua, Ya Rasulullah, karya Seif Jamalullail, kemudian Arah hasil sentuhan Omar K, Ikhwan Fatanna dan Shazee.

Yang terbaru, Da’i baru sahaja melancarkan muzik video lagu YA AGMAL EYOUN (wahai mata cantik) pada 21 November 2020. Sehingga hari ini, video tersebut sudah mencecah 200 ribu tontonan.

5 Pendidikan

Berkelulusan dalam pengajian Islam dan bahasa Arab di Maahad Buuth Islamiyah, Kaherah, Mesir, selain menyanyi dan berlakon, Syed turut menggunakan platform media sosial untuk menarik orang ramai lebih mendekati agama. Laman sosial Instagramnya yang menggunakan nama @daisyed_ sehingga kini mempunyai lebih 225,000 pengikut.

Sumber : http://trendingsangat.pw/hadir-dai-syed/ , http://www.awatttsyeikhh.com/sumebermu11la-sama11/

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*