Selamba Je Makcik Ini Bergurau Dengan Tengku Hassanal

 

Semua sedia maklum, Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah dan Permaisuri Agong, Tengku Azizah sememangnya berjiwa rakyat. Bukan sahaja mesra, malah baginda turut mencemar duli sanggup turun padang melihat kehidupan rakyat jelata.

Di Twitter, seorang pengguna memuat naik video baginda Sultan Pahang Al-Sultan Abdullah bersama Pemangku Raja Pahang, Tengku Hassanal Ibrahim makan di sebuah gerai ditepi jalan. Memang sempoi betul Raja kita!

Sempoi Raja kita makan tepi jalan

Video berdurasi 2 minit tersebut menyaksikan baginda Al-Sultan Abdullah sedang menjamu selera di sebuah gerai bersama anakanda, Tengku Hassanal. Rata-rata memuji sikap ramah yang ditonjolkan dalam diri baginda yang sememangnya dilihat tidak sombong dan mesra rakyat.

Malah, apa yang menarik perhatian netizen adalah cara tuan kedai tersebut merakam sambil sempat mengusik Tengku Hassanal yang sedang bermain telefon. Siap panggil dengan panggilan ‘abang handsome’. Fuh bertuah kakak kedai itu dapat senyuman manis dari Pemangku Raja kita.

Sempat puji masakan sedap

Dalam perbualan tersebut, Raja Agong sempat memuji masakan kedai tersebut yang katanya sangat sedap. Daripada perbualan itu, boleh dikatakan baginda sering menikmati makanan di gerai itu sehingga boleh berbual mesra bersama kakak kedai itu. Baginda sempat bertanya mengenai arwah ayah kakak kedai ini dan beberapa orang yang dikenali baginda. Memang mesra betul, dah gaya macam kawan-kawan sahaja.

Rilek panggil abang handsome

Memang jiwa rakyat betul

Sumber : Pakcik

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Malaysia

Sumber : OhBulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*