‘Tak Payah Nak Berlakon, Tak Payah B0takkan Kep4la’ – TMJ Tegur Individu ‘Kaki Wayang’

 

Menerusi Instagram Story, Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim, meluahkan rasa kurang senang terhadap tindakan segelintir manusia yang didkwa suka berpvra-pvra dalam kehidupan.

 

Tidak cukup di situ, TMJ juga menasihati individu berkenaan supaya berhenti ‘berlakon’ dan mempergunakan orang muar. Siapa agaknya yang dimaksudkan TMJ?

 

Mvak dengan manusia berpvra-pvra

Saya mvak dengan orang orang yang suka berpvra-pvra, golongan elit, ahli p0litik, kelab bola sep4k, artis dan lain-lain. Itu semua hanya persepsi dan lakonan. Anda dipuji atas lakonan anda berpvra-pvra. Kalau anda membuat kebaikan dan merahsiakannya, itu bermakna anda tidak pernah membuat perkara yang baik.

 

TMJ turut meluahkan rasa tidak puas hati kepada gol0ngan yang berpvra-pvra membuat kebaikan dan menayangkan perkara baik itu di spsi4l media. Ini hanya sekadar menampakkan mereka hero, walhal hanyalah lakonan semata-mata.

 

Walaupun tidak mendedahkan siapa individu yang dimaksudkan, namun ianya dipercayai berkait rapat dengan seorang ahli pplitik belia mewakili p4rlimen tersebut yang dikatakan melancarkan tabung sumbangan bagi membantu anak muda di kawasan terbabit.

Cukup-cukuplah mengguna Orang Muo (Muar) demi kepentingan peribadi. Lagi-lagi apabila awak tu orang Arab Singapura, bukan orang Johor.

Hanya cakap kosong

Malah TMJ turut memerli individu terbabit yang didkwa hanya sekadar bercakap kos0ng tanpa tindakan. Dakwa TMJ, baginda memerlukan masa dua bulan untuk melaksanakan semua tugasan yang g4gal dilakukan individu terbabit.

 

Sumber : Instagram TMJ

 

Via oh bulan

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*